ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2023-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας την μεγάλη και επιτυχή δράση «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2023» που διοργανώθηκαν από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

Είκοσι μία εθελοντικές εξορμήσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες, σε τρεις περιφερειακές ενότητες, με τρία νοσοκομεία (Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γεώργιος Παπανικολάου και Γενικό Νοσοκομείο Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"), με τέσσερις κινητές μονάδες αιμοδοσίας, με επτά ιατρούς και είκοσι πέντε νοσηλευτές, παραιατρικό και βοηθητικό προσωπικό, με τη συμμετοχή είκοσι τριών πολιτιστικών συλλόγων και ενώσεων, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών δεκαεπτά Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών και δεκάδων εθελοντών αιμοδοτών…

 

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και Ν. Καβάλας, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., και τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων, Τοπείρου, Μύκης και Νέστου, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, της επαρχίας Νέστου και του δημοτικού διαμερίσματος Πελεκητής του Δήμου Ιάσμου. Προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια παιδάκια από την περιφέρειά μας) αλλά και των συνανθρώπων μας που πάσχουνε από θαλασσαιμία και «φιλοξενούνται και φροντίζονται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε τα τοπικά μας αποθέματα αλλά και την Εθνική Δεξαμενή όπως και συνδράμαμε με  βοήθεια και στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου».

 

Ευχαριστούμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της πόλης της Ξάνθης (Γενικά Ενιαία Λύκεια όπως το 1ο, 2ο 3ο και 4ο και τα Επαγγελματικά Λύκεια όπως το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ, τα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τα περιφερειακά Λύκεια του Νομού όπως τα ΓΕΛ Σταυρουπόλεως, Αβδήρων, Γλαύκης καθώς και του ΕΠΑΛ Γλαύκης. Επίσης το Μουσικό ΓΕΛ αλλά και το Μειονοτικό Λύκειο Ξάνθης και το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης) αλλά και την διευθύντρια και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ Χρυσουπόλεως για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων και τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και του Δήμου Νέστου γιατί «έδωσαν» για μια ακόμη φορά εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν και πάλι με άριστα! Όπως αξιοσημείωτη είναι και η πρώτη παρουσία δειλά δειλά των πρώτων μαθητών από το ΓΕΛ Ιάσμου του Νομού Ροδόπης.

 

Το τονίζουμε κάθε φορά ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που έχουμε συμπληρώσει 48 έτη «προσφοράς» (1975-2023), αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε είτε παλιότερα μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους είτε έξω όπως το εγχείρημα των τελευταίων ετών, δηλαδή  της χρησιμοποίησης του Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης». «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Ευχαριστούμε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, τον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Κατσίβελα και τον επιστημονικό διευθυντή Δρ. Κωνσταντίνο Σταμούλη, που διέθεσαν το όχημα του Εθνικού Κέντρου, για τη μεταφορά του προσωπικού της αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" στους Δήμους Νέστου, Ξάνθης, Τοπείρου, Αβδήρων και Μύκης. Είναι σημαντικό και η ελληνική επαρχία να νιώθει την παρουσία, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα χωριά της πατρίδας μας, του Εθνικού οργανισμού ο οποίος πρέπει να είναι ο πραγματικά υπεύθυνος και να χαράζει την εθνική στρατηγική για την αιμοδοσία και για την εθελοντική αιμοδοσία στη χώρα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι μας ότι πρέπει να είναι συνεχής η προσπάθεια ενίσχυσης  τόσα στα τοπικά Νοσοκομεία μας με αίμα όσο και στην Εθνική Δεξαμενή και στα Εθνικά Αποθέματα.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης». Ιδιαίτερες ευχαριστίες και πάλι  στον διευθυντή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη» κ. Τηλέμαχο Αρναούτογλου για την παραγωγή ραδιοφωνικών σποτ όπου μας «δάνεισε» και τη φωνή του.

 

Τις ευχαριστίες μας στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ξάνθης, STAR FM 88,8, XANTHI RADIO DEEJAY 94.6, VELVET 98.4, KRAL 100, GLENTI FM 101.1, LEGEND FM 101.6, GOAL FM 105.1 , και RYTHMOS FM 106 του ομίλου της ON AIR MEDIA GROUP, αλλά και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη 89,9», στο ραδιόφωνο της Θάσου-Μακεδονίας Stoxos FM 99 και στην ΕΡΑ Κομοτηνής, που συνεχώς αναμετέδιδαν τα μηνύματα για την εθελοντική αιμοδοσία.

 

Τις ευχαριστίες μας για ακόμη μια φορά στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Μπεκήρογλου Σουά για την παραχώρηση του κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μεγάλη αιμοδοσία της νεολαίας μας με τη συμμετοχή των διακοσίων έξι (206) παιδιών μας, αλλά και όλο το προσωπικό του Αθλητικού Κέντρου για τις διάφορες παραχωρήσεις και διευκολύνσεις.

 

Τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης  και στον πρόεδρο κ. Ηλία Ασκαρίδη για την παραχώρηση του φουαγιέ του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης αλλά και για την  διευκόλυνση και παραχώρηση υλικών.

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουνε δυναμικότερο παρών.

 

Τις ευχαριστίες μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων και την Ένωση Συνοριακών Αστυνομικών Ξάνθης για τη συνδιοργάνωση ακόμη μιας αιμοδοσίας στην πόλη της Ξάνθης και για την παρότρυνση των μελών και συγγενών τους να αιμοδοτήσουν.

 

Τις ευχαριστίες μας στο κατάστημα και τους επιχειρηματίες του THE ESPRESSONIST COFFEE CΟMPANY της Χρυσούπολης, για την παραχώρηση μέρους του καταστήματός τους προκειμένου να διοργανωθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία και για τα κεράσματα για όλους τους εθελοντές που συμμετείχανε.. Μια πρωτότυπη εξόρμηση για την περιοχή του Δήμου Νέστου, στο κέντρο της πόλης της Χρυσούπολης, που σκοπεύουμε να την καθιερώσουμε όπως έχουμε ξαναπεί, με τρεις ετήσιες παρουσίες με τη μία εξ’ αυτών να πραγματοποιείται σε καλοκαιρινό μήνα. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε πλέον όλοι. Η αιμοδοσία πρέπει «να γίνει ορατή» σε όλους. Να αποτελεί συνήθεια και μέρος της καθημερινότητάς μας. Όπως πίνουμε τον καθημερινό μας καφέ έτσι φυσικά και φυσιολογικά δίπλα μας μπορεί και πρέπει να δωρίζει κάποιος το αίμα του. Με τα παιδιά του να παρακολουθούν την όλη διαδικασία και «γιορτή» ζωής.

 

Τις ευχαριστίες μας επίσης στο κατάστημα και τους επιχειρηματίες του CAFEEINE DRIVE THRU που στεγάζεται στην οδό Δημοκρίτου 29 στη Ξάνθη για την παραχώρηση μέρους του καταστήματός τους προκειμένου να διοργανωθεί η απογευματινή Εθελοντική Αιμοδοσία για τα εσπερινά Λύκεια της πόλης μας και για τα κεράσματα σε όλους τους εθελοντές που συμμετείχανε.

 

Τις ευχαριστίες μας στον κ. Μουάζ Καπζά ενός από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος The Espressor //theespressor.gr/ στην Ξάνθη ο οποίος προσέφερε τριακόσιους (300) καφέδες και ροφήματα στους εθελοντές μαθητές που αιμοδότησαν στα πλαίσια της δράσης Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ 2023 στην Ξάνθη.

 

Τις ευχαριστίες μας στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κα Μαρία Κοσμίδου όπως και στους Διευθυντές Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Καβάλας.

 

Τις ευχαριστίες μας στους διευθυντές των μειονοτικών δημοτικών σχολείων Εχίνου, Κενταύρου, Σελέρου και Κεντητής όπως και τις Σχολικές Εφορίες τους για τη φιλοξενία και τη διάθεση των χώρων τους.

 

Τις ευχαριστίες μας στους εργαζομένους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μύκης στη Σμίνθη για την παραχώρηση του χώρου τους και την άψογη φιλοξενία τους.

 

Τις ευχαριστίες μας στους δημάρχους,  Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη, Νέστου κ. Σάββα Μιχαηλίδη, Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη, Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου και Μύκης κ.Ριτβάν Ντελή Χουσείν όπως και στους συνεργάτες τους για την συμπαράσταση και συνδρομή τους. Ευχαριστούμε και το νεοεκλεγή δήμαρχο Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ για την παρουσία του στην αιμοδοσία της Πελεκητής.

 

Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας τις εταιρίες, ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ «βιομηχανία λειαντικών ειδών», Φανή Δερμετζοπούλου «the bicycle shop», Δ.Γραβουνιώτης-Ι.Σκαρλατίδου Ο.Ε. «βρεφικά είδη ΛΗΤΩ», Τζαμπάζ Φαχρή «SOU-EM-εμπορία χονδρικής τροφίμων» και Ν.Φραντζίδης-Δ.Τερζίδης ΙΚΕ «κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης».

 

Να ευχαριστήσουμε τις εθελόντριες της Φιλανθρωπικής επιτροπής "Γυναίκες της Αγάπης" που ήτανε και πάλι εκεί παρούσες, σχεδόν όλες τις ημέρες, εξυπηρετούσανε και φροντίζανε τους εκατοντάδες εθελοντές και προσωπικό ων αιμοδοσιών.

 

Τις ευχαριστίες μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) για τη συνεχή μέριμνα και αρωγή της.

 

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 1.125 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 1.002.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 1.002 εθελοντών οι 701 ήταν άντρες και οι 301 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 415 -ποσοστό 41,42% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 171 -ποσοστό 17,07% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 286 -ποσοστό 28,54% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 130 -ποσοστό 12,97% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 354 νέα μέλη (ποσοστό 35,43% επί συνόλου).

 

Τέλος ας δούμε και τη συνεισφορά των δημοτών όλων των συνεργαζόμενων Δήμων στις συγκεκριμένες αιμοδοσίες :

  • Δήμος Αβδήρων συμμετείχανε 150  δημότες και αιμοδοτήσανε οι 135
  • Δήμος Ιάσμου συμμετείχανε 86  δημότες και αιμοδοτήσανε οι 86
  • Δήμος Μύκης συμμετείχανε 162 δημότες και αιμοδοτήσανε οι 149
  • Δήμος Νέστου συμμετείχανε   131 δημότες και αιμοδοτήσανε οι 118
  • Δήμος Ξάνθης συμμετείχανε  502 δημότες και αιμοδοτήσανε οι 431
  • Δήμος Τοπείρου συμμετείχανε   94 δημότες και αιμοδοτήσανε οι 83

Τελειώνοντας για μια ακόμη φορά έχουμε να τονίσουμε τα εξής.

Μαθαίνουμε τη νεολαία μας να αιμοδοτεί από τα δεκαεπτά της έτη.

Να αιμοδοτούν μαζί οι συμμαθητές, μαζί με τους φίλους τους, μαζί με τους καθηγητές, μαζί με τους γονείς τους.

Να αιμοδοτούν οπουδήποτε...

Μέσα στα σχολεία τους, στα μέρη που διασκεδάζουν , εκεί που αθλούνται, στις αίθουσες των πολιτιστικών και γενικά των συλλόγων που ανήκουν μαζί με τα άλλα μέλη, μέσα στις αίθουσες εκδηλώσεων των Ναών και των Τζαμιών...

Τους μαθαίνουμε να αιμοδοτούν όχι γιατί έχουμε τραγωδίες όπως στα Τέμπη και στο Μάτι...αλλά γιατί πρέπει απλώς να γίνει μια καλή συνήθεια και εθνική μας υποχρέωση...

Δημιουργούμε αιμοδότες και στην συνέχεια εθελοντές αιμοδότες με απώτερο σκοπό τους ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ για τα επόμενα σαράντα έτη (γερά να είναι τα παιδιά μας.)

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών

Ν .Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ»

Έτος Ιδρύσεως 1975

Ο Πρόεδρος                                    Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                               Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου