Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ-Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα (17/10) το μεσημέρι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε διάφορες φορές της Ελλάδας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από κεραυνούς και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, από αυτό το νέο κύμα κακοκαιρίας που έρχεται, η πιο βροχερή μέρα της εβδομάδας θα είναι η σημερινή με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και καταιγίδες στα δυτικά κυρίως στο Ιόνιο ενώ μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

  • από τις μεσημβρινές ώρες η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.
  • από νωρίς το απόγευμα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.
  • από αργά το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, αλλά πρόσκαιρα θα επηρεαστούν με έντονα φαινόμενα η Θεσσαλία και πιθανώς η βόρεια Εύβοια.

Η Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση Γιαννόπουλου, θα επηρεαστεί με λίγα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες, ενώ κατά τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα η Αττική αναμένεται να πληγεί από βροχές τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (18/10).

Την Τετάρτη πάλι, κάποιες τοπικές βροχές θα σημειώνονται στα κεντρικά και τα νότια σταδιακά θα περιοριστούν στα πιο νότια και θα σταματήσουν, ενώ από την Πέμπτη (19/10) ο καιρός θα βελτιωθεί ξανά και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (17/10)

Πιο αναλυτικά σήμερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Τοπικά περιορισμένη η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές κυρίως ώρες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μια μικρή πτώση και να φτάνει τους 25 με 26 βαθμούς και στα νοτιοανατολικά τους 27 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες παροδικές νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές τη νύχτα.

Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση με την θερμοκρασία να φτάνει έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.


καιρός 17/10

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου