Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ- Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Νέο έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) όπου προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το βράδυ της Πέμπτης (26/10) σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού που εκδόθηκε την Πέμπτη από την ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25-10-2023) προς Πέμπτη (26-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Ατμοσφαιρική διαταραχή

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Meteo τους Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ατμοσφαιρική διαταραχή, κινούμενη γρήγορα προς ανατολικά, έχει προκαλέσει πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού στην χώρα. Από χθες το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις πλήττουν την δυτική Ελλάδα.

Η κακοκαιρία που ξεκίνησε από τις περιοχές της Κέρκυρας-Παξών και της Ηπείρου, το πρωί αναμένεται να «χτυπήσει» τη δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, ενώ από το μεσημέρι πιθανώς τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, από το πρωί έως το απόγευμα, οι βροχοπτώσεις θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις ίδιες περιοχές θα σημειωθούν και καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες και τα φαινόμενα σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου