Διδυμότειχο: Τον Δεκέμβριο η εγκατάσταση του αναδόχου στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μέσα στον Δεκέμβριο πρόκειται να εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, που αφορά στην αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο, δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Η αποκατάσταση του Τεμένους Βαγιαζήτ, όπως είπε, είναι μια πολύ μεγάλη εκκρεμότητα και ελπίζω να είμαστε στην τελευταία πράξη της» προσθέτοντας ότι «Με την ανταπόκριση του αναδόχου που θεωρούμε ότι υπάρχει και με σωστή επίβλεψη και συνεργασία, θεωρώ ότι είναι εφικτό ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ίδια το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ αποτελείται από υποέργα με:

1ο Αυτό της αποκατάστασης του Τεμένους προϋπολογισμού 9 εκατ. ευρώ, που αφορά την εργολαβία του συγκεκριμένου αναδόχου που προέκυψε μέσα από διεθνή διαγωνισμό,

2ο υποέργο της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, που αφορά τις εργασίες συντήρησης επιχρισμάτων λίθινων, μεταλλικών , κεραμικών στοιχείων, που εκτελεί η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων Νεότερων Μνημείων του ΥΠΠΟ.

3ο Υποέργο της τάξης των 300.000 ευρώ που εκτελεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου

4ο Ερευνητικό πρόγραμμα 250.00 ευρώ σε συνεργασία του ΥΠΠΟ με το ΕΜΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της αποκατάστασης του Τεμένους μετά τις σοβαρές καταστροφές, που υπέστη από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 2017 είχε ενταχθεί, το 2022, στο Ταμείο Ανάκαμψης, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου