Μετεωρολόγοι για κακοκαιρία Daniel: «Είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ»-Μαρτυρίες για τις καταστροφές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (5/9) έκτακτης σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετεωρολόγοι τον ενημέρωσαν ότι πρόκειται πιθανώς για τη μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα.

Είναι το πιο ακραίο φαινόμενο, που συνέβη από πλευράς ύψους βροχής στη Μαγνησία, σε ένα 24ωρο.

«Συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο-Νοέμβριο», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, μετεωρολόγους και το Πυροσβεστικό Σώμα, όπου συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες, καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Επί τάπητος τέθηκε ο σχεδιασμός που αφορά την εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων, όπου χρειάζεται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο, όπως και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να παρακολουθούν τα μηνύματα του «112».

Στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συμμετείχαν ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Οικονόμου, ο Γιάννης Μπρατάκος, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Ευάγγελος Τουρνάς, ο Θανάσης Κοντογεώργης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο αρχηγός και επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος, και με τηλεδιάσκεψη ο κ. Αγοραστός και μετεωρολόγοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου