Κύριε Μητσοτάκη, δεν κρυφτήκατε! Αλλά στη Θράκη, δεν ήρθατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κυβενρήσεως, σήμερα απο τη Θεσσαλία επισήμανε, ότι “δεν κρύφτηκε ποτέ και είναι πάντα παρών, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του…”

Η φράση αυτή, είναι η απάντηση σε όσους του χρεώνουν απουσία απο τα μεγάλα προβλήματα του καλοκαιριού και δη απο τις καταστροφικες και φονικές πυρκαγιές στη Θράκη, αλλά και τις φονικές πλημμύρες στην κεντρική Ελλάδα!

Τα αντανακλαστικά ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού και δη του ίδιου του Πρωθυπουργού, στο θέμα των πλημμυρών, ήταν ομολογουμένως αξιοζήλευτα, υπο την έννοια της άμεσης ενεργοποίησης, του συντονισμού και της φυσικής του παρουσίας!

Θύμισε, κάτι απο τον παλιό καλό Μητσοτάκη, που όλοι γνωρίσαμε τη χρονική περίοδο 2019-2023 και πάντως όχι τον Μητσοτάκη του καλοκαιριού, που είτε αυτός είτε οι συνεργάτες του – θέλουμε να πιστεύουμε όχι συνειδητά – αγνόησαν και υποτίμησαν τον κίνδυνο της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Θράκη.

Οντως, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι κρυμμένος, αλλά δεν είναι και εκεί, τη στιγμή που το απαιτούν οι περιστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Οι λανθασμένες προτεραιότητες απο πλευράς του κυβερνητικού συντονιστικού οργάνου, οδήγησαν την εικόνα της κυβέρνησης και του ίδιου του Προέδρου της υπο μερική αμφισβήτηση.

  • Δεν είναι δυνατόν να καίγεται η Πάρνηθα και ο κ. Μητσοτάκης να είναι εκεί άμεσα.
  • Δεν είναι δυνατόν να καίγεται η Ρόδος και ολόκληρη η κυβέρνηση να είναι επι ποδός.
  • Δεν είναι δυνατόν να καίγεται η Θράκη και να λειτουργούν όλα σε τοπικό επίπεδο, εν απουσία κυβερνητικού και πρωθυπουργικού συντονισμού.

Και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να θεωρήσουμε ότι η εκλογική δύναμη κάθε περιοχής, η δυναμική των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων είναι αυτή που υποκινεί την κυβέρνηση να κινητοποιηθεί και όχι αυτά καθ’ αυτά τα φυσικά φαινόμενα.

Αν σήμερα θρηνούμε χιλιάδες πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες εκτάσεις στην κεντρική Ελλάδα, άλλο τόσο θρηνούμε τα καμμένα δάση του Εβρου και της Ροδόπης.

Αν σήμερα θρηνούμε για τις ζωές συνανθρώπων μας που χάθηκαν στη λάσπη, έτσι θρηνούμε και τις ζωές αυτών που κάηκαν στο Δάσος της Δαδιάς και όχι μόνο.

Συνεπώς κύριε Πρωθυπουργέ, η κυβέρνηση είναι παρούσα εκεί που εκείνη θεωρεί σημαντικό το γεγονός και απούσα εκεί που θεωρεί ότι το κόστος (πολιτικό ή μη) είναι κατώτερο και διαχειρίσιμο.

  • Απλά επισημαίνω:

-Στη Θράκη οι όποιες εξαγγελίες, δεν θα αναβιώσουν το Δάσος της Δαδιάς, δεν θα αναβιώσουν τα καμμένα δάση της Ροδόπης, δεν θα επαναφέρουν στο 100% την ήρεμη ζωή στην κοινωνία.

Αν λοιπόν υπολογίζετε, ότι κατόπιν “εορτής”, μία επίσκεψη στη Θράκη, θα σας βγάλει απο την υποχρέωση να έρθετε για να σφύξετε το χέρι κάθε θρακιώτη του οποίου κάηκε και καταστράφηκε το βιος, όπως κάνατε και πολύ σωστά αλλά έγκαιρα στη Θεσσαλία, τότε καλύτερα να μην έρθετε!

  • Πλέον, είναι ανούσια η παρουσία σας.
  • Τώρα, ας ξεκινήσουν τα έργα και οι παρεμβάσεις.
  • Και ας πέσουν οι τόνοι, γιατί οι Θρακιώτες νιώθουν μόνοι, όπως ήταν πάντοτε άλλωστε!

(σ.σ. δεν θα σχολιάσω την απουσία της Προέδρου της Διαρκούς ΕΠιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης στη Βουλή, κας Μπακογιάννη, γιατί ίσως υπάρχει το αιτιολογικό της ανανέωσης της θητείας της. Αλλά ακόμα και έτσι, μία δική της επίσκεψη, ίσως αναπλήρωνε το κενό…)  




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου