Μέριμνα για πληγέντες επαγγελματίες και μη από την καταστροφική πυρκαγιά στον Ν. Έβρου ζητά ο Πάρης Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας.

Πλέον η τεράστια καταστροφή στον Ν. Έβρου είναι δεδομένη. Ο Έβρος εκτός της πλήρους απαξίωσης ( δημογραφικό, μεταναστευτικό, ανταγωνισμός από γείτονες Χώρες, αποβιομηχανοποίηση κλπ ) έχει να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες από την πρόσφατη πυρκαγιά. Πρόσφατα εξαγγέλθηκαν γενικά  κάποια μέτρα στήριξης τα οποία αναμένονται  να συγκεκριμενοποιηθούν.  Εκτός των αποζημιώσεων πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και για τις τρέχουσες υποχρεώσεις των επαγγελματιών πληγέντων ( ΦΠΑ, δανειακές υποχρεώσεις, ΕΦΚΑ, ΕΛΓΑ, αναγκαστικές εκτελέσεις, ενίσχυση επιχειρήσεων – ελαιοτριβεία ). 

Τα μέτρα στήριξης ως προς τις τρέχουσες υποχρεώσεις δεν θα πρέπει να έχουν την μορφή της αναστολής πληρωμών με αποτέλεσμα μετά το πέρας του προβλεφθέντος χρονικού διαστήματος να πρέπει οι πληγέντες να καταβάλλουν  συσσωρευμένες τις  υποχρεώσεις τους, αλλά να έχουν την μορφή παύσης πληρωμών χωρίς να αναζητηθούν στο μέλλον. Επίσης πρέπει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα και για τους μη επαγγελματίες πληγέντες οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη όπως π.χ. οικίες, αυτοκίνητα, αποθήκες, φυτά, ζώα κ.α.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται   οι κ. Υπουργοί :

  • θα λάβετε μέτρα και αν ναι για πόσο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε οι επαγγελματίες πληγέντες ( φυσικά – νομικά πρόσωπα ) να παύσουν την πληρωμή χωρίς αναζητήσεως τους στο μέλλον, των τρεχουσών υποχρεώσεων τους σε ΦΠΑ, ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ,  ΕΝΦΙΑ, δανειακές υποχρεώσεις, αναστολή αναγκαστικής εκτέλεσης των περιουσιών τους;
  • Θα λάβετε μέτρα και αν ναι ποια είναι αυτά, για την  ενίσχυση επιχειρήσεων – ελαιοτριβείων;
  • Θα λάβετε μέτρα και σε καταφατική απάντηση ποια είναι αυτά,  για την αποζημίωση των πληγέντων μη επαγγελματιών; 

Ο ερωτών βουλευτής

  • Παπαδάκης Παράσχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου