Αισχροκέρδεια: Υπάρχει λύση – Το λόγο έχει η κυβέρνηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος – Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Διάβασα προσεκτικά τις δηλώσεις διαφόρων υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με το σοβαρό ζήτημα της αισχροκέρδειας, το οποίο παρά τη μείωση του πληθωρισμού δεν λέει να καμφθεί, το αντίθετο απειλεί ανοιχτά την κοινωνία και τον οικονομικό οικογενειακό προϋπολογισμό.

Αποκορύφωμα των δηλώσεων αυτών, ήταν η δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευθέρη Αυγενάκη, που μεταξύ άλλων ότι “Κάποιοι αισχροκερδούν και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών με πρόσχημα τις πλημμύρες στον κάμπο της Λάρισας…”

Εγώ θα προσθέσω, ότι ολόκληρο το χειμώνα, αρμόδιοι υπουργοί ενέργειας, οικονομικών και ανάπτυξης, μας είχαν πει ότι “για τις ανατιμήσεις φταίει η ενεργειακή κρίση”!

Και ερωτώ ο αφελής:

  • -Ενεργειακή κρίση είχε μόνον η Ελλάδα;
  • -Πλημμύρες και φωτιές είναι μόνον η Ελλάδα;

Δυστυχώς όχι, όμως στις άλλες χώρες, τουλάχιστον της Μεσογείου, δεν υπήρξαν οι “τρελές ανατιμήσεις” σε είδη πρώτης ανάγκης, ούτε η τιμή του ρεύματος έκανε παιχνίδια “ρωσικής ρουλέτας”, ούτε φυσικά η τιμή της βενζίνης ανέβαινε αντί να μειώνεται μετά την καλυτέρευση των συνθηκών στον ενεργειακό τομέα.

Οσο για τις καταστροφές στον Θεσσαλικό κάμπο, βεβαίως και θα υπάρξουν ανατιμήσεις, αλλά τα λαχανικά και τα όσπρια, όσο και τα σιτηρά και τα φρούτα δεν φύτρωσαν χθες, ούτε βρίσκονται στα ψυγεία μετά τις πλημμύρες. Γιατί πολύ απλά οι πλημμύρες δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους και ως εκ τούτου, η όποια δικαιολογία είναι ανυπόστατη.

Και είναι ακόμη πιο τραγικό, όταν οι επιπτώσεις της καταστροφής απο πλημμύρες και φωτιές να φανούν σε βάθος 6μήνου, να έρχεται ο κάθε μεγαλέμπορος και να προφασίζεται αναγκαστικές ανατιμήσεις με θεατή την… κυβέρνηση!

Εδώ λοιπόν είναι το θέμα:

  • -Υπάρχει ή δεν υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, με ελεγκτικούς μηχανισμούς, θεσμοθετημένους υπηρεσιακούς παράγοντες που μπορούν και αν θέλουν έχουν τη δύναμη να πατάξουν την αισχροκέρδεια;
  • -Είναι λύση το market pass ή η μείωση των τιμών;
  • -Ποιος ρυθμίζει την αγορά; Η κυβέρνηση ή τα συμφέροντα;

Δεν γίνεται, μία κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως αυτή που έχει συστήσει ο κ. Μητσοτάκης, να φτάνει στο επίπεδο τέτοιων δικαιολογιών.

Δεν είναι δυνατόν ο πολίτης να είναι ανοχύρωτος και με τα όποια pass να προσπαθεί να καλύψει το πρόβλημα της αισχροκέρδιας που υπάρχει με την ανοχή του κράτους.

Τα βοηθήματα αυτά, επιδοτούν την αισχροκέρδεια και την ασυδοσία των κερδοσκόπων και όχι την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών!

Αυτή είναι η άποψή μου κύριοι της κυβέρνησης και αυτή είναι πιστεύω και οι άποψη εκατομμυρίων Ελλήνων!

Άποψη, την οποία οφείλετε να λάβετε σοβαρά υπόψην σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου