Την αναστολή του φόρου διαμονής στην Θράκη ζητούν οι ξενοδόχοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την αναστολή του φόρου διαμονής στα Ξενοδοχεία της περιοχής, της Θράκης η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές, ζητά με επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές, η Ένωση Ξενοδόχων Θράκης.

«Ενώ μιλούσαμε για μέτρα στήριξης της περιοχής, μετά την ολοκληρωτική σχεδόν καταστροφή, θέλουν κάποιοι να στήσουν το ταμείο για τις καταστροφές στην πλάτη των Ξενοδόχων. Ή όλοι θα συμμετέχουμε, ή όχι και πάλι ο κλάδος των Ξενοδόχων να πληγεί. Αυτοχρηματοδοτούμενη στήριξη δεν θέλουμε… Θέλουμε ουσιαστική στήριξη», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης.

Πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ,  η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αναστολή του “πράσινου” τέλους διαμονής στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες. 

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική εξαγγελία θεσμοθέτησης του τέλους είχε γίνει στη ΔΕΘ, με στόχο να ισχύσει από το 2024. Την ίδια στιγμή τονίζεται ότι όταν εφαρμοστεί το τέλος διαμονής, μετά την χειμερινή περίοδο, αυτό θα επιδράσει ανταποδοτικά και θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομής που αφορούν την τουριστική βιωσιμότητα και αειφορία. 

Στο μεταξύ το υπουργείο Τουρισμού, αφουγκραζόμενο τα νέα δεδομένα στον χάρτη του χειμερινού τουρισμού, μετά τις καταστροφές από τα φυσικά φαινόμενα σε ιδιαίτερα σημαντικά περιοχές για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, άμεσα θα ανακοινώσει στοχευμένα μέτρα για τον χειμερινό τουρισμό στις πληγείσες περιοχές.

Η αναστολή του τέλους διαμονής στα καταλύματα της χώρας για τους χειμερινούς μήνες είναι βέβαιο ότι θα “ανακουφίσει” τα ξενοδοχεία των 4 και 5 αστέρων στους ορεινούς όγκους της χώρας και όχι μόνο, όπου οι τιμές τους είναι χαμηλές. Για παράδειγμα ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ξάνθη τον χειμώνα δεν ξεπερνάει τα 60 ευρώ, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φορείς του κλάδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου