Οι Γυναίκες παίρνουν την πρωτοβουλία του χωρισμού… Η μοναξιά πλέον δεν τις τρομάζει καθόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η περίοδος του χωρισμού για ένα ζευγάρι είναι πάντα δύσκολη. Ο καθένας τον βιώνει διαφορετικά και χρειάζεται τον δικό του χώρο και χρόνο για να τον ξεπεράσει.

Κάποιες έρευνες όμως έδειξαν ποιο από τα δυο φύλα ξεπερνάει τον χωρισμό πιο εύκολα. Αυτές έδειξαν τα εξής αποτελέσματα:

Το 64% των γυναικών απάντησε στην έρευνα ότι πήρε την πρωτοβουλία του χωρισμού, σε αντίθεση με το αρκετά χαμηλότερο ποσοστό των αντρών, 44%. Και αν αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό, διότι σχεδόν πάντα η πρωτοβουλία ανήκει στη γυναίκα, τα επόμενα ευρήματα πραγματικά δεν τα περιμέναμε.

Το 73% λοιπόν των γυναικών, απάντησε ότι δεν μετανιώνει καθόλου το χωρισμό, ενώ για τους άντρες το ποσοστό είναι μόλις 61%. Σύμφωνα λοιπόν, με όσα δήλωσαν οι γυναίκες που ερωτήθηκαν, η μοναξιά δεν τις τρομάζει καθόλου, και προτιμούν να είναι μόνες, πετυχημένες και ήρεμες, παρά να είναι σε μία σχέση που δεν περνούν καλά.

Οι άντρες από την άλλη, τείνουν να εθελοτυφλούν στα προβλήματα και να μην παίρνουν απόφαση να χωρίσουν από το φόβο μία νέας κατάστασης, με αποτέλεσμα να παραμένουν σε ένα γάμο ή σε μία σχέση, παρόλο που μπορεί τα αρνητικά να είναι περισσότερα από τα θετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου