5 τρόποι να ξεπεράσετε έναν χωρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μας καταρρακώνει, διαλύοντας την αυτοεκτίμησή μας, περισσότερο από έναν κακό χωρισμό.

Μπορεί στις κινηματογραφικές ταινίες να βλέπουμε ότι οι ρομαντικές κωμωδίες και οι κωμικές σειρές θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η διαδικασία ανάκαμψης από το «πένθος» του χωρισμού είναι απλή, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία.

Όπως αποδεικνύεται, η διοχέτευση όλου αυτού του ελεύθερου χρόνου σε κάτι δημιουργικό μπορεί στην πραγματικότητα να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου μετά τον χωρισμό, γιατί η έναρξη ενός νέου χόμπι ή η τελειοποίηση μιας νέας δεξιότητας μπορεί να διευρύνει το μυαλό μας και να ενισχύσει τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση.

  • Βρείτε νέα μέρη

Μια φορά την εβδομάδα, βρείτε μια καφετέρια ή ένα εστιατόριο στο οποίο δεν έχετε πάει ποτέ με τον πρώην σύντροφό σας και προσκαλέστε τουλάχιστον έναν φίλο να έρθει μαζί σας.

Αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει να σπάσετε τη συνηθισμένη σας ρουτίνα και να απομακρυνθείτε από τα μέρη που πηγαίνατε πάντα με τον πρώην σύντροφό σας.

  • Αποφύγετε να ξεκινήσετε μια σχέση-rebound

Δεν είναι τυχαίο που ειδικοί στον χώρο των ανθρώπινων σχέσεων αναφέρουν ότι οι σχέσεις rebound δίνουν μεν μια ψυχολογική ώθηση, κάνοντάς σας να αισθανθείτε ποθητοί, αλλά σίγουρα αυτό θα είναι προσωρινό.

Τα πρώτα συναισθήματα της χαράς και της έξαψης θα περάσουν και αμέσως μετά θα νιώσετε ενοχές, γιατί η σχέση στην οποία επενδύετε είναι επιφανειακή, βάζοντας σε κίνδυνο τα συναισθήματά σας.

  • Βάλτε Χ στην επικοινωνία με τους πρώην σας

Η συνέχιση της επικοινωνίας με τον πρώην σας μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος του τέλους σας.

Για να αποκτήσετε σαφήνεια και να αποστασιοποιηθείτε από τη σχέση, καλό είναι να καθιερώσετε μια περίοδο μη επαφής, χωρίς καθόλου τηλέφωνα και μηνύματα, τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα, ώστε να μπορέσετε και οι δυο σας να «θεραπευτεί».

Διαγράψτε τον αριθμό τους, μην τους ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αποφύγετε μέρη όπου μπορεί να τους συναντήσετε.

  • Συνειδητοποιήστε ότι δεν θα ξαναείστε μαζί

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι δυσκολεύονται να ξεπεράσουν έναν χωρισμό, γιατί έχουν ένα και μόνο πράγμα στο μυαλό τους: ότι θα ξαναείναι μαζί.

Ουσιαστικά, πρόκειται όμως για μια φαντασίωση, που τις περισσότερες φορές δεν πρόκειται να συμβεί και ακόμα περισσότερες φορές, δεν είναι ούτως ή άλλως καλή ιδέα.

Όσο πιο γρήγορα αφήσετε αυτή την ιδέα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον χωρισμό.

  • Επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας βοηθούν να νιώσετε προσγειωμένοι

Μπορεί λοιπόν να μην αντέχεις να κάνεις τα ίδια πράγματα, αλλά το ότι τέλειωσε η σχέση σας δεν σημαίνει ότι όλα τα υγιή πράγματα που κάνατε μαζί πρέπει να πάνε περίπατο.

Αν για παράδειγμα είχατε το ίδιο χόμπι, μπορείτε να το συνεχίστε και μόνοι σας, αλλάζοντας ίσως το μέρος ή την ώρα που το κάνατε.

Όπως και να έχει, το να ξεπεράσετε έναν χωρισμό είναι αναμφίβολα μια πρόκληση, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.

Επιτρέποντας στον εαυτό σας να πενθήσει, διακόπτοντας τις επαφές, ξαναγνωρίζοντας τον εαυτό σας και εστιάζοντας στην προσωπική σας ανάπτυξη, μπορείτε να βγείτε ισχυρότεροι και σοφότεροι και να βρείτε ξανά την ευτυχία που ζητάτε,



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου