Εκδηλώσεις μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου στον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η 14η Σεπτεμβρίου
 έχει καθιερωθεί ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος (Ν. 2645/1998) και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια με το Π.Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου»

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ημέρας μνήμης 14ης Σεπτεμβρίου

Κατά τις φετινές εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ορίζονται γενικά τα εξής:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2023.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. καιτων Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 μέχριτις πρωινέςώρες της επομένης.

  • Για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου

Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας (διάρκειας 5-8 λεπτών) από την κ. Μαλακόζη Νάντια, Γραμματέας και Έφορος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Μικρασιατών Ελλήνων Ν.Έβρου “Νικηφόρος Βλεμμύδης” 

Ώρα 10:40: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βισβίζη από τους Βουλευτές του Νομού, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», από τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Διευθυντή της ΕΛ.ΑΣ., τον Λιμενάρχη, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, όπως και από εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ. & Ι.Δ. που επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου