Τελικά, τίνος είναι το “Le Chalet” στην Ξάνθη;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Περίεργες και… “απόρρητες” είναι οι καταστάσεις που επικρατούν στο άλλοτε “στρατηγείο” της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία δεν διαψεύδει ουδείς εκ των υπευθύνων, το Ξενοδοχείο που φτιάχτηκε με επιδότηση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου και ανήκε στην ΠΑΕ SKODA XANTHI, και μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε επανορθώθηκε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είχε χαρακτηριστεί ως “εθνικό προπονητήριο”, σήμερα εμφανίζεται να έχει αλλάξει “δυο χέρια”, ένα της εταιρείας “VIALAND” που ήταν συμφερόντων Χρήστου Πανόπουλου – του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ και μετέπειτα μεταβιβαζόμενη στον κ. Καλπαζίδη – και δεύτερο στην εταιρία που σήμερα φέρεται να κατέχει την ιδιοκτησία και είναι  η “HERMES”, συμφερόντων ενός αλλοδαπού ονόματι Ολεξαντρ Κχουντόμπιν.

Οπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ μάλιστα και το thrakisports.gr, η ΕΠΟ και η ΚΕΔ δεν ανακοίνωσαν λεπτομέρειες το που θα γίνουν τελικώς τα σεμινάρια των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Super League, παρά μόνο ότι θα γίνουν στην Ξάνθη. Ξεκινούν στις 3/8 και για τους ρέφερι ολοκληρώνονται στις 6 του μήνα, ενώ το σεμινάριο των παρατηρητών θα γίνει το διάστημα 6-7 Αυγούστου.

Μήπως ο λόγος που δεν έκαναν τον… κόπο να μπουν σε λεπτομέρειες είναι ότι θα γίνουν στους χώρους του ξενοδοχείου Le Chalet, όπου θα διαμείνουν και οι συμμετέχοντες; Είναι το ξενοδοχείο που είχε αγοράσει ο ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιάννης Καλπαζίδης που έγινε γνωστός με την αποκαλούμενη υπόθεση «πολυιδιοκτησίας» ΠΑΟΚ-Ξάνθης…

Ευχαριστίες του ΑΟΞ

Και ενώ κανείς δεν γνωρίζει το τι γίνεται, ο ΑΟΞ, ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ, που διαθέτει νέα (;) διοίκηση πλαισιωμένη απο δικηγόρους που είχαν συγγενικά τους πρόσωπα στενή επαφή και σχέση με το περιβάλλον Ιβάν Σαββίδη κατά το πρόσφατο παρελθόν αλλά και την πρώην ΣΕΚΑΠ, οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν, κατάφεραν να βρουν τους νέους ιδιοκτήτες του Le Chalet στα Πηγάδια, να έρθουν σε συμφωνία και όλο αυτό να το εκφράσουν μέσω “ευχαριστιών” σε δελτίο τύπου!

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, «ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει την συμφωνία του με την εταιρεία “HERMES” για την εκμίσθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου “Le Chalet”». Μάλιστα, η διοίκηση του ΑΟΞ «ευχαριστεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “HERMES” Γραμματόπουλο Παναγιώτη και τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου Δημοσθένη Τζιώρτζη για την συνεργασία τους».

Η ανακοίνωση με λίγα λόγια αποκαλύπτει ότι δεν είναι πλέον η «VIALAND» που είχε δημιουργηθεί το 2002 από τους Πανόπουλο-Συγγελίδη και πουλήθηκε στον Καλπαζίδη, ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Σαλέ» αλλά μια άγνωστη μέχρι σήμερα στους περισσότερους εταιρεία με το όνομα «HERMES». Και είναι λογικό να είναι άγνωστη, αφού ιδρύθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες, έχει έδρα τα Κιμμέρια Ξάνθης και κεφάλαιο μόλις… 1.000 ευρώ.

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία «HERMES» με βάσει της επίσημα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου συστάθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2022. Μοναδικός εταίρος της, δηλαδή ιδιοκτήτης, εμφανίζεται ο Ολεξαντρ Κχουντόμπιν, επιχειρηματίας με Ουκρανική ιθαγένεια, ο οποίος όμως δηλώνει μόνιμος κάτοικος Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Πειραιά. Ο ίδιος εμφανίζεται και ως διαχειριστής της ΙΚΕ «Hermes» μαζί με τον Παναγιώτη Γραμματόπουλο (τον οποίο ευχαρίστησε ο ΑΟΞ), Έλληνα προφανώς επιχειρηματία, ο οποίος δηλώνει ως διεύθυνση κατοικίας την Πολίχνη Θεσσαλονίκης».

Ασφαλιστικά ουσίας ή… ανοχής;

Οπως αναφέρεται σε άλλο δελτίο τύπου του ΑΟ Ξάνθης, αναφέρει ότι: ” Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην γνώση μας και αφορούσαν στο ξεπούλημα με αδιαφανείς διαδικασίες, κινητών αντικειμένων μεγάλης αξίας σε άλλη ποδοσφαιρική ομάδα της Super League, που βρισκόντουσαν μέσα στο XANTHI FC ARENA , αντιληφθήκαμε ότι οι εγκαταστάσεις που κάποτε ήταν στολίδι για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είχαν ήδη υποστεί ανυπολόγιστη ζημία για τον ιστορικό μας σύλλογο και τίθονταν εν αμφιβόλω το μέλλον του ιστορικού μας συλλόγου. Ως εκ τούτου και προκειμένου να διασφαλίσουμε την περιουσία και το μέλλον του συλλόγου μας καταθέσαμε αίτημα στο Πρωτοδικείο Ξάνθης για διορισμό εκκαθαριστή της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο πώς σήμερα στις 19/7/2023 μετά από σχεδόν δέκα μήνες αδράνειας, η ΠΑΕ δεν έχει εκκαθαριστεί ούτε υπήρξε πτώχευση της, αδράνεια η οποία επέτρεψε να γίνουμε μάρτυρες θλιβερών καταστάσεων σε βάρος των περουσιακών στοιχείων του συλλόγου. Με μεγάλη μας χαρά, στις 18/07/2023 και κατόπιν εκδίκασης κατά την οποία παραστάθηκε ο αντιπρόεδρος του ΑΟΞ Αλέξανδρος Γιαλάογλου ως δικηγόρος,  το Πρωτοδικείο Ξάνθης με απόφαση του εξέδωσε προσωρινή διαταγή στον Αθλητικό Όμιλο Ξάνθης και όρισε ως εκκαθαριστή της ΠΑΕ τον πρόεδρο του ΑΟΞ Κωνσταντίνο Ψωμά, ως δικηγόρο. Είναι μια ιστορική απόφαση και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στην ομάδα μας να προχωρήσει σε εκκαθάριση την ΠΑΕ και να διασφαλίσει με την διαχείριση της, τα περουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ διακόπτωντας κατά αυτόν τον τρόπο οποιαδήποτε προσπάθεια ζημιογόνας αποψίλωσης τους. Επιπροσθέτως ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει πώς θα προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι ευθύνες όλων των ενεργειών που έλαβαν χώρα σε βάρος της περιουσίας της ΠΑΕ και θα προβεί σε ενδελεχή αναζητήση αστικών και ποινικών ευθυνών όλων εκείνων των προσώπων που διακινδύνεψαν το συμφέρον του συλλόγου…”

Εκείνο που δεν αναφέρεται στο δελτίο τύπου είναι, ποιος ήταν απέναντι απο τον αντιπρόεδρο του ΑΟΞάνθης και δικηγόρο κ. Αλεξ. Γιαλάογλου ως νομική εκπροσώπηση, εάν τα ασφαλιστικά μέτρα έγιναν ερήμην της φερόμενης ιδιοκτήτριας εταιρείας και αν τελικά αυτό ήταν συνεννοημένο, προκειμένου οι νέοι διοικούντες του Ερασιτέχνη ΑΟ Ξάνθης, να αναλάβουν τα έξοδα εκκαθάρισης της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ, που ουδείς γνωρίζει το πραγματικό της παθητικό αλλά και ενεργητικό, και ποιος ο λόγος της εκκαθάρισης.

Το ότι επίσης ορίστηκε εκκαθαριστής ο  Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΑΟ Ξάνθης κ. Ψωμάς, επίσης δικηγόρος, δημιουργεί έντονη απορία, δεδομένου ότι μία νέα αρχή για τον ΑΟΞ, δεν σημαίνει εκκαθάριση παθογενιών του παρελθόντος, που υποτίθεται ότι καμία σχέση δεν έχουν οι σημερινοί “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”.

Οσο και αν θέλουμε να μην εμβαθύνουμε άλλο στο θέμα, τόσο τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, όσο και οι γρήγορες κινήσεις τους, πριν ακόμα στηθεί αγωνιστικά η ομάδα και πριν μπουν τα θεμέλια μιας νέας αθλητικής ιστορίας για την ποδοσφαιρική Ξάνθης, μας προτρέπουν να ερευνήσουμε τις πραγματικές τους προθέσεις και αν τελικώς είναι εντεταλμένοι του παρελθόντος ή όχι!

Ο καιρός και τα γεγονότα θα δείξουν και ευχόμαστε να μας διαψεύσουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου