ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΡΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ! Ζητεί τάχιστα αποζημίωση για τους καλλιεργητές πιπεριάς λόγω καύσωνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Οδηγούμαστε πλέον μετά βεβαιότητας σε μειωμένη στρεμματική παραγωγή λόγω της ανθόρροιας και μικροκαρπίας της πιπεριάς αλλά και άλλων καλλιεργειών.

Την εδώ και τώρα τάχιστη αποζημίωση για τους καλλιεργητές πιπεριάς λόγω καύσωνα, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης από τον ΕΛΓΑ και τους αρμόδιους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:

«Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 11 Αυγούστου, στάλθηκε επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστας Κουρτίδη στους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΕΛΓΑ) που αφορά ζημιές στην αγροτική παραγωγή λόγω καύσωνα με το κάτωθι περιεχόμενο:

«Σας αποστέλλουμε συνημμένα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρωτογενή μετεωρολογικά δεδομένα από τα οποία προκύπτει ότι υπήρξε το καλοκαίρι του 2023 παρατεταμένος καύσωνας και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις με θερμοκρασία των 40 βαθμών κελσίου.

Ακόμη σας γνωρίζουμε ότι επίκειται νέος καύσωνας με ακόμη δυσμενέστερες και υψηλότερες θερμοκρασίες ο οποίος μάλιστα θα συνοδεύεται από ανέμους με μεγάλη ταχύτητα.

Συνεπώς οδηγούμαστε πλέον μετά βεβαιότητας σε μειωμένη στρεμματική παραγωγή λόγω της ανθόρροιας και μικροκαρπίας της πιπεριάς αλλά και άλλων καλλιεργειών.

Σας καλούμε λοιπόν να καλύψετε είτε μέσω του de minimis είτε άμεσα τη βέβαιη ζημιά που θα έχουν οι καλλιεργητές πιπεριάς και άλλων καλλιεργειών.

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε στελέχη του ΕΛΓΑ για να διαπιστώσουν το ανωτέρω γεγονός».

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης
  • Κωνσταντίνος Κουρτίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου