Στις φλόγες Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Ιασμος – Δήμος Νέστου – Απειλείται η Ξάνθη!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


00:00
14:51


Στη δίνη των πυρκαγιών βρίσκονται η Αλεξανδρούπολη (για 3η μέρα), η Κομοτηνή (οικισμοί πολύ κοντά στην πόλη), ο Ιασμος (που δέχεται ξανά την απειλή μετά την Παρασκευή), ο Δήμος Νέστου (Ξεριάς, Γέρακας και άλλοι οικισμοί), ενώ απο δύο πλευρές απειλείται – εάν δεν κατασταλεί η πορεία της φωτιάς – και ο Νομός Ξάνθης!

Οι άνεμοι που πνέουν σε όλη την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης ξεπερνούν σε ριπές τα 9 μποφόρ, κάνοντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης που δίνουν άνιση μάχη με το χρόνο για τον περιορισμό της καταστροφής!

Η βραδιά είναι πολύ δύσκολη. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται και καταφθάνουν ολοένα και περισσότεροι πυροσβέστες και μέσα κατάσβεσης, μετά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, αν και αργοπορημένα!

Εχουν χαθεί δεκάδες σπίτια, αγροτικές επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και φυτικό κεφάλαιο, με την περιοχή να αλλάζει φυσιογνωμία δυστυχώς προς το χειρότερο και αποτρεπτικό για να ζει ο οποιοσδήποτε!

Η εκκένωση του οικισμού Αβαντας

Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής: Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες

«Έχουμε μεγάλη αναζωπύρωση στη βόρεια μεριά της περιοχής Μέλια. Το σοβαρότερο μέτωπο είναι εκεί και στη νότια πλευρά της περιοχής πάνω από την Εγνατία Οδό, στον οικισμό Νίψα, το σοβαρότερο κομμάτι του μετώπου. Εκεί έχει πέσει όλη η βαρύτητα. Επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα, το ένα για εναέριο συντονισμό και πάνω από 214 πυροσβέστες», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Αλεξανδρούπολη, σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN.

 «Παλεύουμε με ακραίες καιρικές συνθήκες. Είναι δύσκολα από τη βόρεια πλευρά της Εγνατίας Οδού. Είχαμε εγκλωβισμό πυροσβεστών σε κτηνοτροφική μονάδα, υπάρχουν και τραυματίες. Ο αέρας ωθεί μακριά την πυρκαγιά και δημιουργεί νέες καυτές επιφάνειες που πρέπει να διαχειριστούμε. Αξιολογούνται τα δεδομένα, από λεπτό σε λεπτό. Σε δύο μέρες έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί. Στις παρυφές της πόλης της Αλεξανδρούπολης μετατοπίστηκε η φωτιά και γι’ αυτό στάλθηκε το 112 και εκεί. Μετατοπίστηκε σε μια αντιπυρική ζώνη πάνω από 30 μέτρα και και παρατεταγμένα οχηματα, αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στην βορειοανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο, δεν έχει κοπάσει ο αέρας είναι 6 με 7 μποφόρ και προσπαθούμε να με αυτές τις αντίξοες συνθήκες να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο τέλος, σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που βρίσκονται στον νομό, ο ίδιος, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος.

Πριν απο λίγο στον Πολύανθο

Πριν απο λίγο στον Πολύανθο

Πριν απο λίγο στον Πολύανθο

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου