Δεκαπενταύγουστος: Έρχονται ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας έρχονται τις επόμενες ημέρες μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. 

Αναλυτικότερα, ήδη από αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα φτάσει ως και τους 33 ℃ βαθμούς, ενώ τον Δεκαπενταύγουστο θα φτάσει τους 36℃.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ήδη από τις 12 Αυγούστους, θα ενισχυθούν σημαντικά οι άνεμοι και αναμένεται να φθάσουν ακόμη και τα 8 μποφόρ, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Σήμερα, (7/8), ο υδράργυρος θα δείξει μέχρι και 35℃ και οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 – 5 μποφόρ σε θάλασσα και ξηρά, ενώ, στο Ιόνιο θα είναι 6 – 7 μποφόρ, ενώ την Τρίτη (8/8), η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, φθάνοντας στους 33℃ με βόρειους ανέμους σε θάλασσα και ξηρά 5 – 7 μποφόρ και έως 7 στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη (9/8) ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 32℃ και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 – 5 μποφόρ σε Ιόνιο και ξηρά, και 7 – 8 στο Αιγαίο.

Από την Πέμπτη (10/8) θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας και ως την Παρασκευή και το Σάββατο (11 – 12 Αυγούστου) θα φτάσεις τους 34℃.

Οι άνεμοι την Παρασκευή (11/8) θα είναι εντάσεως 4 – 5 μποφόρ και Ιόνιο και ξηρά, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν 5 – 7 και στην Κάρπαθο 7 μποφόρ. Το Σάββατο, όμως, η ένταση των ανέμων ενισχύεται σε 7 – 8 μποφόρ σε Αιγαίο, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, γεγονός το οποίο καθιστά την ημέρα κρίσιμη, με αυξημένες πιθανότητες για την εκδήλωση πυρκαγιών ιδίως στις συγκεκριμένες περιοχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου