Έρχεται Ευρωπαϊκή βοήθεια για τις φωτιές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Επιπλέον ευρωπαϊκή βοήθεια είναι στη διάθεση της Ελλάδας για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι, έπειτα από σχετική ερώτηση που δέχθηκε.

Επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για τη μάχη με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας πριν από δύο ημέρες. «Επιστρατεύουμε σχεδόν το 1/3 των αεροσκαφών που έχουμε στον στόλο του rescEU. Aυτό σημαίνει ότι στέλνουμε επτά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο στην Ελλάδα, κυρίως στα βορειοδυτικά της χώρας. Έρχονται από την Κροατία, την Τσεχία, Γερμανία και την Σουηδία» επισήμανε ο κ. Ουζβάρι προσθέτοντας ότι συνδράμουν παράλληλα περισσότεροι από 100 πυροσβέστες και περίπου 20 οχήματα από την Ρουμανία και την Τσεχία.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, χρησιμοποιείται και το σύστημα «Κοπέρνικος». «Η ΕΕ παραμένει στην διάθεση των ελληνικών αρχών εάν υπάρξει ανάγκη για περισσότερη βοήθεια» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου