Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραμπομπή του Πάρη Παπαδάκη, βουλευτή της Ελληνικής Λύσης στην Επιτροπή της Βουλής για υποκίνηση φυλετικού μίσους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παράσχου Παπαδάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος.

Σύμφωνα με την επιστολή του κ. Φάμελλου, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παράσχος Παπαδάκης στις 21.8.2023 ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το κάτωθι κείμενο: «Σοβαρές πληροφορίες για λαθρομετανάστες που παρακωλύουν το έργο των πιλότων… καλώ τα μέλη του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα να λάβουμε μέτρα… να είστε σε εγρήγορση για να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά… ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΥΡΙΟΙ!!».

Όπως σημειώνει ο κ. Φάμελλος, σύμφωνα με το άρθρο 2 περ. ε του Κώδικα Δεοντολογίας των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι Βουλευτές οφείλουν: ε) να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνικής καταγωγής τους, των θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων τους, του φύλου τους, της ηλικίας τους, της αναπηρίας τους ή του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Τέλος, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κ. Τασούλα να λάβει την απαραίτητη πρωτοβουλία «για να κινηθεί άμεσα η διαδικασία για την παραπομπή του κ. Παπαδάκη στην αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου