Επαναστατική χημειοθεραπεία: Ποια η νέα μέθοδος που σκοτώνει καρκινικούς όγκους χωρίς να πειράζει τα υγιή κύτταρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Νέα επαναστατική μέθοδος για την καταπολέμηση των καρκινικών όγκων έχουν αναπτύξει Αμερικανοί επιστήμονες του «City of Hope».

Οι επιστήμονες ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας και θεραπείας του καρκίνου στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχουν βρει μια επαναστατική χημειοθεραπεία, που θα μπορεί να «σκοτώσει» όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους, χωρίς να πειράζει τα υγιή κύτταρα.

Μάλιστα, στη δημοσίευση της σχετικής έρευνας στο περιοδικό «Cell Chemical Biology», επισημαίνεται ότι πήραν μια πρωτεΐνη, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων (PCNA) , που κάποτε ήταν πολύ δύσκολη για στοχευμένη θεραπεία και ανέπτυξαν τη στοχευμένη χημειοθεραπεία.

Όπως παρατηρήθηκε, το ερευνητικό μικρό μόριο προκάλεσε το θάνατο των καρκινικών κυττάρων, χωρίς να διακόψει τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι επιστήμονες θα διερευνούν τους θεμελιώδεις μηχανισμούς τους, προκειμένου να καταστήσουν τη θεραπεία αποτελεσματική απέναντι σε ζώα και ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου