Νεφώσεις με πιθανότητα βροχών σε αρκετές περιοχές της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών και έως ακόμα και την Τρίτη 15 Αυγούστου, θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο την Τετάρτη και θα κυμαίνεται μετά από πολλές πολλές ημέρες στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Σάββατο (12/8) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, ενώ τοπικοί όμβροι είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και τοπικά στα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός. Σταδιακά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου