Κακοποιήσεις γυναικών: Σοκάρουν τα στοιχεία στη χώρα μας-48 γυναίκες πάτησαν το «κουμπί πανικού»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σοκάρουν τα στοιχεία για τις κακοποιήσεις γυναικών στη χώρα μας…

Το «κουμπί πανικού» πάτησαν 48 γυναίκες, από τις 466 που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή «κουμπί πανικού» στο κινητό τους.

Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή στα κινητά, που ενεργοποίησε τον Μάρτιο η κυβέρνηση, με την οποία ειδοποιείται άμεσα η Αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Mega ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, «466 γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή «κουμπί πανικού» στο κινητό τους, ενώ οι 48 από αυτές (το 10%) την έχουν χρησιμοποιήσει.

Εκτιμάται πως η εφαρμογή μπορεί να παίξει αποτρεπτικό ρόλο, καθώς ο δράστης γνωρίζει πλέον ότι η Αστυνομία μπορεί να ενημερωθεί για το περιστατικό και να επέμβει άμεσα, με το πάτημα ενός κουμπιού».

Ανησυχητικό, σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, είναι και το γεγονός ότι αστυνομικοί που ασχολούνται με τις εσωτερικές έρευνες, έχουν εντοπίσει αρκετά περιστατικά κακοποίησης γυναικών αστυνομικών, οι οποίες έχουν πέσει θύματα κακοποίησης από τους συζύγους τους, όμως είναι διστακτικές στο να ειδοποιήσουν τις Αρχές, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της αστυνομικού στη Λάρισα, γιατί φοβούνται ότι η κακοποίησή τους θα διαρρεύσει εντός της υπηρεσίας.

Μάλιστα, περίπου στο 30-40% των περιστατικών κακοποίησης γυναικών αστυνομικών ο δράστης είναι επίσης αστυνομικός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου