ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ 2023 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


 “Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει”

Αγαπητοί συμπολίτες, συμπαραστάτες, συνεργάτες και συνάνθρωποι, εδώ και σαράντα οκτώ συναπτά έτη στηρίζετε πάντα τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου της «αγάπης» που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Ξάνθη, την ανάπτυξη της δωρεάς αιμοπεταλίων, την προαγωγή της δωρεάς οργάνων και ιστών σώματος, την ενημέρωση των νέων γυναικών και υποψήφιων μανάδων στη δωρεά των βλαστοκυττάρων τους (αίμα πλακούντα) κατά τον τοκετό καθώς και της δωρεάς μυελού των οστών μέσω επιχρίσματος σιέλου. Επίσης στηρίζετε το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου μας το οποίο διαχειρίζεται η Φιλανθρωπική Επιτροπή «Γυναίκες της Αγάπης» η οποία υποστηρίζει πλέον ογδόντα οκτώ (88) οικογένειες στο Νομό Ξάνθης.

Κάθε χρόνο αυτή την εποχή σας τονίζουμε ξανά και ξανά, ότι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Δράσεις που πέρα από αυτά που προαναφέραμε συνεχώς συμπληρώνονται και εμπλουτίζονται.

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές, ότι ποτέ δεν είμασταν κρατικοδίαιτοι αλλά ταυτόχρονα ποτέ δεν υπήρχαν και θεσμοθετημένοι οικονομικοί πόροι για την εθελοντική αιμοδοσία από το Ελληνικό Κράτος. Επίσης δεν προβλέπονται ετήσιες συνδρομές από τα μέλη μας βάσει καταστατικού. Οι εθελοντές αιμοδότες-μέλη μας, συνεισφέρουν και διατηρούν την ιδιότητα του μέλους προσφέροντας τακτικά μόνο το αίμα τους. Αντίθετα ο σύλλογός μας βασίζεται και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων, των εταιρειών, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας. Τα έσοδα από το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης είναι ουσιαστικά τα μόνα που συντηρούν και διατηρούν τη λειτουργία του εδώ και έτη αλλά και στηρίζει και άλλους φορείς.

Το 2023 αποτελεί μια ακόμη τέταρτη δύσκολη χρονιά για όλους μας όχι πλέον τόσο πολύ λόγω των συνεπειών της υγειονομικής πανδημίας την οποία βιώναμε μέχρι και πρόσφατα, αλλά κυρίως  λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, απόρροια της εισβολής στην Ουκρανία, και των συνεχών αυξήσεων στα βασικά ήδη διατροφής. Ο Σύλλογος της ΑΓΑΠΗΣ θα προσπαθήσει να συνεχίσει το έργο και τις δράσεις του. Ελπίζουμε μόνο να μη χρειαστεί να αναστείλουμε τη λειτουργία του επειδή δε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά του έξοδα. Χαρακτηριστικό είναι φέτος ότι μετά την άνοδο όλων των τιμών όπως και των καυσόξυλων, σε πρώτη φάση θα μπορέσουμε να διαθέσουμε μόνο από εάν κυβικό στις ωφελούμενες οικογένειες ενώ επιφυλασσόμαστε τον Οκτώβριο να δούμε τι θα πράξουμε με το πετρέλαιο θέρμανσης όταν ανακοινωθούν και οι φετινές τιμές.

Φέτος λοιπόν ο Σύλλογος της Αγάπης και πάλι με με τη συμπαράσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) θα διαθέσει λαχεία της, προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αποφασίσαμε για μια ακόμη χρονιά να «ξεκουράσουμε» τους χορηγούς και δωρητές μας αλλά και να περιορίσουμε τα έξοδα έκδοσης της δικής μας λαχειοφόρου με την επωνυμία Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης. Μια ακόμη δύσκολη οικονομικά χρονιά για όλους μας έπρεπε να συνυπολογίσουμε και το αυξημένο κόστος επιβίωσης των συμπολιτών μας.

Διαθέτουμε λοιπόν από σήμερα με κόστος και πάλι 1 ευρώ λαχνούς της ΠΟΣΕΑ με συνολικά έξι δώρα.

Μία τηλεόραση LED 40’ – δωρεά Π.Ο.Σ.Ε.Α.,  πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε διώροφη μεζονέτα (Ιούνιο ή Σεπτέμβριο 2024) αξίας 450 ευρώ, προσφορά του Ξενοδοχείου «ΚΗΠΟΣ» στη Θάσο / Ε. Τσακατάρα Α.Ε., δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας,  προσφορά του Ξενοδοχείου «Πλειάδων Γη Mountain Resort and Spa»,  δύο (2) διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα Κορινθίας, προσφορά από το ξενοδοχείο «Πηγή Ταρλαμπά», ένα tablet δωρεά της εταιρείας Balkan Electric αξίας 250 ευρώ και ένα tablet δωρεά της εταιρείας PowerPc αξίας 200 ευρώ.

Η κλήρωση θα είναι σύμφωνη με τους επτά πρώτους αριθμούς της 44ης κλήρωσης του Λαϊκού Λαχείου της Τρίτης 31 Οκτωβρίου του 2023 και κάθε λαχνός φέτος έχει πάνω του τυπωμένο έναν νικηφόρο αριθμό.

Σας παρακαλούμε λοιπόν για μια ακόμη χρονιά να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Μια ακόμη δύσκολη χρονιά που σε λίγους μήνες θα μας αποχαιρετίσει. Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας, μπορούμε να διαθέσουμε έστω ένα ευρώ, να μείνουν τα χρήματα στην Ξάνθη, προκειμένου να διατεθούν και πάλι με πολλή αγάπη στις δράσεις της Αγάπης όπου τελικοί ωφελούμενοι είναι οι διάφοροι συμπολίτες μας.

Οι όροι της λαχειοφόρου έχουν κατατεθεί στην συμβολαιογράφο Γεωργία Κόνδη, Αρ. Πράξης 20499/30-06-2023 (Γεωργίου Κρινάκου 1, Ξυλόκαστρο Κορινθίας).

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επικοινωνήσουν ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές από το σύλλογο της «ΑΓΑΠΗΣ» προκειμένου να σας ζητήσουν τη βοήθεια και την συνεισφορά σας όπως κάθε χρόνο.

Λαχεία θα διατίθενται από όλο το δίκτυο των εθελοντών μελών μας, από τα γραφεία τους και από επιλεγμένα σημεία. Επίσης μπορείτε αν το επιθυμείτε να καταθέσετε ή να μεταφέρετε μέσω e-banking το αντίτιμο των λαχνών στην τράπεζα Πειραιώς για το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, στο λογαριασμό GR49 0172 3520 00 5352-050868-861, αναφέροντας την επωνυμία σας και σημειώνοντας το ΑΦΜ σας και το κινητό σας τηλέφωνο, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα σας στείλουμε τους αναλογούντες λαχνούς.

                              Για το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΑΓΑΠΗΣ»

                                    Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

           Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης               Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

Μπορεί κάποιος, ίσως, να μη μπορεί να «δωρίσει» το αίμα του αλλά σίγουρα μπορεί να «δωρίσει» τα αποθέματα ψυχής του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου