ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ: Υψηλός και την Παρασκευή 18/8 ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Π.Ε. Ξάνθης -Η απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Νέα ανακοίνωση περί απαγόρευσης κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης και για την Παρασκευή 18 Αυγούστου, έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, τονίζοντας τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την περιοχή μας.

Ωστόσο μετά τον εμπρησμό στη Ξανθίππη που στο...τσακ αποσοβήθηκε να πάρει φωτιά όλο το περιαστικό δάσος, θα πρέπει αστυνομία και Πυροσβεστική να πάρουν επί πλέον μέτρα, ώστε να σταματήσουν τα "πάρτι" των νεαρών και των...πρεζονιών που είχαν ως αποτέλεσμα και τον πρόσφατο εμπρησμό στο δεξί κιόσκι και του δέντρου που κάηκε. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Π.Ε. Ξανθ8ης:

«Για  την 18/8/2023 ημέρα Παρασκευή ο χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας  Πολιτικής  Προστασίας, προβλέπει  υψηλό  κίνδυνο  πυρκαγιάς  (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιοχή της Π.Ε. Ξάνθης. 

Ως εκ’ τούτου και έπειτα από  εισήγηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης, τίθεται σε εφαρμογή και για όσο διάστημα ο ανωτέρω δείκτης  παραμένει  στη  κατηγορία  3,  4  και  5  η  αριθμ.  πρωτ.  152498/1383/19-5-2023 απόφαση  του  Αντιπεριφερειάρχη  Ξάνθης  (ΑΔΑ:  627Ζ7ΛΒ-ΡΚ9)  περί  απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 130 ν. 4962/2022 (πρόσωπα  που κατοικούν ή  εργάζονται στις περιοχές του άρθρου 129, αποκλειστικά  για την μετακίνηση  τους  από  και  προς  την  κατοικία  ή  εργασία  τους,  καθώς  και  πρόσωπα  που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου ).

Η απόφαση αφορά τα παρακάτω περιαστικά δάση:

α) Του  περιαστικού  Δάσους  του  Δήμου  Ξάνθης  που  περιλαμβάνει  και  το  Δασύλλιο βόρεια του οικισμού Κιμμερίων.  

β) Του  περιαστικού Δάσους του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου. 

γ) Των Δασυλλίων του Πόρτο Λάγοw i) στην δυτική είσοδο του οικισμού και ii) πέριξ     της αποικίας των ερωδιών.

δ) Του Δασυλλίου στην παραλία Αβδήρων πέριξ των μαθητικών κατασκηνώσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης

Κουρτίδης Κων/νος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου