Eurobasket K20: Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα, που νίκησε το Βέλγιο στην παράταση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μεγάλη νίκη πέτυχε η Εθνική Μπάσκετ στο Eurobasket K20 καθώς από το -12, γύρισε το ματς και επικράτησε 68-64 του Βελγίου, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην παράταση.

Σε ένα παιχνίδι που η ήττα έμοιαζε προδιαγεγραμμένη, η εθνική ενίσχυσε την άμυνα στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, βρήκε τον τρόπο και οδήγησε το παιχνίδι σε παράταση.

Ιδιαίτερα καλή η επίδοση των παικτών, με τους Ζούγρη (16π.), Πλώτα (13π.) και Μπαζίνα (13π.) να ξεχωρίζουν στα κρίσιμα σημεία.

Το ματς

Το Βέλγιο μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 5-2, αλλά η Ελλάδα έβρισκε τρόπους να μείνει κοντά στο σκορ, με τον Ζούγρη να ξεκινά «καυτός».

Ο Λέντεγκεν έφερε το παιχνίδι στο 9-14, αλλά ο Οικονομόπουλος απάντησε σύντομα για το 12-14.

Ο Πλώτας ανέλαβε στο σκοράρισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου, με αυτή να ολοκληρώνεται με το 18-17 υπέρ της Εθνικής.

Το Βέλγιο φάνηκε να φτάνει τη διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο δεκάλεπτο, σημειώνοντας 26-33 με πρωταγωνιστές του Πιντελόν και Ντι Μαρία.

Κράτησαν τον ίδιο ρυθμό και άγγιξαν το 29-38, με τον Ζούγρη να κάνει το 31-38.

Η διαφορά έγινε διψήφια, 31-41 και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με την Εθνική να μειονεκτεί 33-43.

Στο δεύτερο μέρος η Ελλάδα άρχισε δυναμικά και οι Νεόφυτος και Καλαϊτζάκης μείωσαν σε 38-43.

Οι Βέλγοι κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι να φαίνεται για άλλη μια φορά δικό τους καθώς στο τέλος της τρίτης περιόδου προηγούνταν με 40-52.

Αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου πάλι, ο Μπαζίνας μείωσε σε 45-52 με πέντε σερί πόντους, όμως η απάντηση των Βέλγων δεν άργησε και έφεραν γρήγορα το σκορ σε 45-54.

Ο Μπαζίνας όμως ξανά, μείωσε κατά 5 μονάδες την διαφορά και από και πέρα η Εθνική ξεκίνησε να κρατά χαμηλά τους Βέλγους στην επίθεση και έβαλε τα μεγάλα σουτ που έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση (56-56), με 16-4 επιμέρους σκορ στην τελευταία περίοδο.

Εκεί, η Ελλάδα έδειχνε ασταμάτητη και έχοντας όλους τους παίκτες σε εξαιρετική κατάσταση, έφτασε στο 68-64 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Eurobasket K20 αλλά και το χάλκινο μετάλλιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου