Κυβέρνηση Καύσωνας: Πρόστιμα σε efood και Wolt γιατί έκαναν ντελίβερι στην… Επιθεώρηση Εργασίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε Online παραγγελίες προχώρησε η Επιθεώρηση Εργασίας,  μετά από σχετική ιδέα του Άδωνι Γεωργιάδη, για να διαπιστώσει ποιες εταιρίες συνέχισαν το ντελίβερι παρά την απαγόρευση εν μέσω καύσωνα.

Όπως διαπιστώθηκε efood και Wolt παρέδωσαν τις παραγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία επέβαλλε πρόστιμα στις δύο εταιρίες.

Μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε online παραγγελίες για να διαπιστώσει ποιοι διανέμουν φαγητό κατά τις ώρες που απαγορευόταν λόγω του καύσωνα.

Παρά την απαγόρευση οι εταιρίες efood και Wolt συνέχιζαν να παραδίδουν, παρά τον νόμο, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης:

«Εχθές (23/7), ημέρα του ακραίου καύσωνα, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας -κατόπιν δικής μου σκέψης-, προέβη στην εξής ενέργεια:

Έκανε παραγγελίες για διανομή φαγητού τις ώρες που απαγορευόταν και σε περιοχές που ο καύσωνας ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένος στις δύο μεγάλες πλατφόρμες που κυρίως όλοι χρησιμοποιούμε για την παραγγελία των φαγητών μας, στην efood και στη Wolt.

Δυστυχώς, και οι δύο εταιρείες παρά τον νόμο παρέδιδαν κανονικά, αδιαφορώντας για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων.

Ήδη, η Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας καταλογίζει τα αναλογούντα πρόστιμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αποφάσεις δεν εκδίδονται για τυπικούς λόγους, ούτε για να είμαστε καλυμμένοι αν κάτι πάει στραβά.

Οι αποφάσεις εκδίδονται για να τηρούνται.

Οι έλεγχοι είναι και θα είναι ασταμάτητοι και εάν χρειαστεί να βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα θα βάλουμε και υψηλότερα πρόστιμα.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουνε, όσο μεγάλες εταιρείες και να είναι, ότι δεν παίζουμε με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Καλόπιστα και πολιτισμένα προτιμούμε να ακολουθούμε όλοι τα μέτρα, αλλά είμαστε εδώ για να επιβάλουμε τη νομοθεσία για όποιον την παραβιάζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου