Καύσωνας-Καλλιάνος: Έρχεται νέα έξαρση από εβδομάδα-Πότε θα δροσίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με την κορύφωση του 2ου κύματος του καύσωνα να βρίσκεται λιγότερες από 24 ώρες μακριά, όλα δείχνουν πως το 3ο θα είναι ακόμα πιο ισχυρό.

Συγκεκριμένα, αύριο οι θερμοκρασίες που επρόκειτο να επικρατήσουν ανέρχονται σε 42 έως και 44 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη (25/07) και την Τετάρτη (26/07) το 3ο κύμα θα εμφανίσει μεγαλύτερη άνοδο.

Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα πως χειρότερη μέρα από όλες υπολογίζεται η Τετάρτη καθώς το θερμόμετρο θα αγγίξει του 43-45 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του μετεωρολόγου και βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνο, ο ισχυρός καύσωνας πιθανόν να υποχωρήσει από την Πέμπτη (27/07), δίνοντας έτσι μια ανάσα σε όλους.

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία κρύβουν εκπλήξεις, δυσάρεστες αλλά και ευχάριστες.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ :

– Έχουμε ακόμη μπροστά μας 5 ημέρες με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Την Κυριακή 23 Ιουλίου φαίνεται ότι θα κορυφωθεί το 2ο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες της τάξεως των 42-44°C στα πεδινά ηπειρωτικά. Πιθανόν τοπικά και λίγο παραπάνω.

– Τη Δευτέρα, παρόλο που ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μια πτώση, οι μέγιστες θα βρεθούν στα επίπεδα των 39-41°C. Τουλάχιστον λόγω του βοριά η ζέστη θα είναι πιο ανεκτή.

– Την Τρίτη 25 Ιουλίου και την Τετάρτη 26 Ιουλίου θα μας επηρεάσει ο 3ος και πιο ισχυρός καύσωνας αλλά με μικρή σχετικά διάρκεια. Την Τρίτη οι μέγιστες θα φτάσουν τους 40-42°C (και τοπικά στους 43°C).

– Αναμένεται ότι η χειρότερη μέρα θα είναι η προσεχής Τετάρτη διότι τότε οι θερμοκρασίες στα ευπαθή στη ζέστη τμήματα της πεδινής ηπειρωτικής χώρας (και μακριά από τις θάλασσες) θα φτάσουν στους 43-45°C (και πολύ τοπικά ίσως και στους 46°C).

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ :

– Φαίνεται ότι το τέλος αυτού του παρατεταμένου καύσωνα θα έρθει την Πέμπτη 27 Ιουλίου. Λόγω των βοριάδων θα εκτοπιστούν προς την Αφρική οι πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα από την Τετάρτη 12 Ιουλίου.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C ΓΙΑ 5 ΑΚΟΜΗ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Που θα φτάσει ο υδράργυρος στην Αττική; (ενδεικτικές τιμές που ενδεχομένως να έχουν αποκλίσεις ειδικά από τη Δευτέρα και έπειτα λόγω των πολλών ημερών που μεσολαβούν)

  • Σάββατο 22/7 : 40-41°C
  • Κυριακή 23/7 : 43-44°C
  • Δευτέρα 24/7 : 39-40°C
  • Τρίτη 25/7 : 40-41°C
  • Τετάρτη 26/7 : 43-44°C

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :

ΥΓ (1) : Επειδή είναι αρκετές ημέρες έως την Πέμπτη, ίσως υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στα στοιχεία που σας ανέλυσα. Γι’ αυτό και στην επικεφαλίδα είπα ότι «πιθανόν» την Πέμπτη θα μας εγκαταλείψει ο ισχυρός καύσωνας.

ΥΓ (2) : Μακάρι να μην αλλάξουν πάλι αύριο τα δεδομένα προς το χειρότερο και τελικά έχει μεγαλύτερη διάρκεια ο καύσωνας. Ειλικρινά δεν το θέλει κανείς.

ΥΓ (3) : Ζέστη θα επικρατήσει και μετά την Πέμπτη που πιθανότατα θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Μην αναμένει κανείς 30°C. Σίγουρα θα είναι πολύ παραπάνω οι μέγιστες τιμές.

ΥΓ (4) : Δεν ξέρει κανείς εάν μόλις μπει ο Αύγουστος θα μας απασχολήσει πάλι κάποιο κύμα ήπιου, μέτριου ή ισχυρού καύσωνα. Είμαστε πάρα πολύ μακριά μέχρι τότε για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Αν υπάρξουν αλλαγές θα σας ενημερώσω ! Καλή δύναμη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου