Γιάννης Καλλιάνος: «Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η νέα πρόβλεψη για το δεύτερο κύμα καύσωνα που ξεκίνησε από σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με την οποία ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι πρόκειται να διαρκέσει πάνω από μία εβδομάδα.

«Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος.

Μεταξύ άλλων εφιστά την προσοχή των πολιτών με προβλήματα υγείας και υπογραμμίζει πως ο φετινός Ιούλιος θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας.

  • Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου:
  • Ο καύσωνας που μόλις ξεκίνησε θα κρατήσει πάνω από μια εβδομάδα !

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά προς το χειρότερο σενάριο! Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, από σήμερα και στη συνέχεια εισερχόμαστε σε μια πολύ θερμή περίοδο η οποία όμως θα είναι ιδιαίτερα μακρά.

Αν επίσης αναλογιστεί κανείς ότι από την προηγούμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου μπήκαμε σε θερμή περίοδο και ότι μέχρι περίπου τα τέλη του Ιουλίου θα έχουμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί εύκολα να βγει το συμπέρασμα ότι μετά από αρκετά χρόνια θα μας απασχολήσει ένας τόσο παρατεταμένος καύσωνας.

Χρειάζεται περίσσεια υπομονή και ασφαλώς προσοχή από τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Ο φετινός Ιούλιος για την Ελλάδα θα αποδειχθεί ένας εκ των θερμότερων της τελευταίας 10ετίας.

Ενδεικτικά σας αναφέρω τις μέγιστες θερμοκρασίες της Αττικής για τις επόμενες ημέρες :

  • Πέμπτη 20/7 : 40-41°C
  • Παρασκευή 21/7 : 41°C
  • Σάββατο 22/7 : 42°C
  • Κυριακή 23/7 : 43-44°C

Τα βράδια όπως είναι φυσιολογικό θα επικρατεί επίσης ζέστη με τον υδράργυρο να μην καταφέρνει να υποχωρεί κάτω από τους 29-30°C.

Μια μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία τη Δευτέρα 24/7 με μια πρόσκαιρη ενίσχυση του μελτεμιού και μεγάλη επικινδυνότητα για πυρκαγιές, αλλά από την Τρίτη 25/7 θα ξεκινήσει και πάλι να ανεβαίνει. Το που θα φτάσει από τη νέα εβδομάδα ακόμη δεν το γνωρίζουμε.

Ειδικά δε, σε ευπαθείς πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας που βρίσκονται μακριά από θάλασσες, υπάρχει το ενδεχόμενο -τις επόμενες ημέρες- να σημειωθούν και θερμοκρασίες άνω των 44°C.

  • Τα στοιχεία επομένως είναι ελαφρώς απογοητευτικά…
  • Θα επανέλθω για να είστε για ακόμη μια φορά πρώτοι και έγκαιρα ενημερωμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου