Κομοτηνή: Εξαρτημένοι από το κάπνισμα είναι το 50% των νέων σε έρευνα της ΕΡΤ Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εξαρτημένοι από το κάπνισμα είναι το 50% των συμμετεχόντων νέων σε έρευνα της ΕΡΤ Κομοτηνής. Ένας στους τρεις δηλώνει εξαρτημένος από τον καφέ. Και ένας στους δέκα από το αλκοόλ. Όσον αφορά στην στήριξη των δομών απεξαρτήσεως ένας στους τέσσερις δεν γνωρίζουν την λειτουργία τους και δεν έχει χρειαστεί να τις αναζητήσουν.

Σε ερώτηση δε για την σωματική άσκηση τους η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, τρία στα τέσσερα άτομα, ηλικίας από 16 έως 30 ετών περπατά μία ώρα την ημέρα. Ειδικότερα, είκοσι έξι (26) από τους ερωτηθέντες σημειώνουν ότι έχουν εξάρτηση από το τσιγάρο. Δεκατρείς από τον καφέ, τρεις από το αλκοόλ και άλλοι τόσοι καμία εξάρτηση στις ηλικίες των 16…19 ετών. Στις ηλικίες 20…25 από το τσιγάρο είναι εξαρτημένα δώδεκα άτομα και η εξάρτηση αυτή στις ηλικίες 26 έως 30 είναι ακόμη πιο περιορισμένη (τρία άτομα).

Όσον αφορά στη σχέση των εξαρτημένων με την άσκηση και το περπάτημα ένας στους εννέα δηλώνει ότι περπατά τρεις ώρες. Ένας στους επτά δύο ώρες. Τρεις στους τέσσερις μία ώρα. Και ένας στους πέντε τριάντα λεπτά.

Ερωτηθέντες για τον βαθμό ικανοποίησής τους από τις υπηρεσίες υποστήριξης εξαρτημένων ανθρώπων αυτό που διαφαίνεται από τις απαντήσεις τους είναι ότι για τους περισσότερους δεν έχουν καλή ενημέρωση για την ύπαρξη και τη λειτουργία τους. Δεύτερον, δεν χρειάστηκε να αναζητήσουν τις υπηρεσίες τους οι ίδιοι οι εξαρτημένοι. Ειδικότερα, έξι στους επτά δεν γνωρίζουν, ένας στους επτά δηλώνει λίγο ευχαριστημένος, ενω ένας πολύ και τέσσερις καθόλου.

Ταυτότητα της έρευνας: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (4-7-2023) στην Κομοτηνή. Συμμετείχαν 45 άτομα. 29 αγόρια και 16 κορίτσια, ηλικίες (11 άτομα ηλικίας 16-19 ετών, 21 άτομα ηλικίας 20 έως 25 ετών, 12 άτομα ηλικίας 26 έως 30 ετών και δύο άτομα ηλικίας 31 έως 35 ετών).

  • ΕΡΤ Κομοτηνής
  • Μαρία Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου