Φερχάτ Οζγκιούρ: «Σεβόμαστε τη Συνθήκη της Λωζάνης» η πρώτη δήλωση του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Φερχάτ Οζγκιούρ, κλήθηκε να απαντήσει για τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για σχέσεις με το τουρκικό προξενείο, προκειμένου να κατέβει τελικά υποψήφιος.

«Το αποτέλεσμα της Ροδόπης φανερώνει την προοπτική που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή. Το κόμμα μας σας έχει δώσει σαφείς απαντήσεις κεντρικά, έχει τοποθετηθεί ο πρόεδρός μας και στελέχη μας» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το εάν σέβεται τη Συνθήκη της Λωζάνης που κάνει ξεκάθαρα λόγο για μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα στη Θράκη είπε πως «βεβαίως και σεβόμαστε τη Συνθήκη της Λωζάνης».

Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, επειδή δεν είχε μιλήσει τόσον καιρό, αναφέροντας ότι δεν είχε χρόνο, επειδή έδινε τη μάχη για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.

«Το αποτέλεσμα της Ροδόπης φανερώνει όσα επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «το κόμμα μας έχει δώσει σαφείς απαντήσεις, σχετικά με τις κατηγορίες που δέχτηκε.

Επίσης, είπε πως «νομίζω ότι με πολύ αισιοδοξία, το πρόγραμμά μας και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να αναδιοργανώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε από αύριο να ξεκινήσουμε τον πολιτικό μας αγώνα μέσα στην κοινωνία για να φέρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί που του αρμόζει».

«Μην ξεχνάμε ότι το κόμμα μας προέρχεται από τα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, έχει καταφέρει πολλά σε συνάρτηση με τους κοινωνικούς αγώνες. Βάζοντας μπροστά το πρόγραμμα μας και παραμένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, μπορούμε να ξαναγυρίσουμε, ώστε η κοινωνία να βγει δικαιωμένη από αυτό τον αγώνα», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου