Αποτρίχωση με λέιζερ: Όσα πρέπει να γνωρίζεις ενόψει του καλοκαιριού

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το καλοκαίρι έχει φτάσει και είναι η εποχή για εξορμήσεις στις παραλίες, αλλά και ρούχα που αφήνουν ακάλυπτα πολλά μέρη του σώματος, στα οποία και οι τρίχες, για λόγους αισθητικής, δεν είναι επιθυμητές.

Ο τρόπος αποτρίχωσης που πλέον επιλέγεται περισσότερο είναι αυτός του λέιζερ, καθώς τόσο το ξυράφι, όσο και το κερί είναι μέθοδοι, χρονοβόρες, με τις τρίχες να βγαίνουν ξανά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, ειδικά μετά το ξυράφι η όφη της επιδερμίδας δεν είναι απολύτως λεία, καθώς το δέρμα είναι τραχύ, επειδή η τρίχα ουσιαστικά αποκόπτεται και δεν απομακρύνεται από τη ρίζα της.

Επιπλέον, πολλές φορές το δέρμα ερεθίζεται και εμφανίζει θυλακίτιδα, που είναι η φλεγμονή γύρω από το θύλακα της τρίχας και προκαλείται από το γύρισμά της προς τα μέσα.

Με το λέιζερ λοιπόν όλα αυτά αποτρέπονται και το δέρμα είναι λείο και λαμπερό, ωστόσο χρειάζεται προσοχή, κυρίως την περίοδο αυτή που είναι καλοκαίρι και η ηλιακή ακτινοβολία είναι μεγάλη.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για λέιζερ

Σίγουρα η καλύτερη εποχή για να ξεκινήσει κάποιος αποτρίχωση με λέιζερ είναι ο χειμώνας, που το σώμα δεν είναι εκτεθειμένο στον ήλιο και το δέρμα δεν είναι μαυρισμένο.

Γενικά, η ιδανική επιδερμίδα για εφαρμογή λέιζερ είναι η λευκή με μαύρη τρίχα.

Και αυτό γιατί κατά την αποτρίχωση η ακτινοβολία του λέιζερ στοχεύει στη μελανίνη, η οποία και βρίσκεται στον τριχικό θύλακα, τον οποίο και καταστρέφει. Όταν όμως το δέρμα είναι μαυρισμένο και η τρίχα αποχρωματισμένη υπάρχει κίνδυνος το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό, καθώς η ενέργεια ενδέχεται να τραβηχτεί από τη μελανίνη του δέρματος, με αποτέλεσμα το έγκαυμα.

Για αυτό το λόγο το λέιζερ είναι προτιμότερο να μη γίνεται καλοκαίρι, ωστόσο με την εξέλιξη της τεχνολογίας, αυτό έχει εν μέρει αλλάξει, καθώς τα μηχανήματα πλέον είναι εξειδικευμένα και στοχεύουν απευθείας στην τρίχα.

Γενικά, το λέιζερ με Αλεξανδρίτη ενδείκνυται για τις λευκές επιδερμίδες με μαύρη τρίχα, ενώ το ND YAG προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα και σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες.

Όπως και να έχει, σε περίπτωση που κάνεις εφαρμογή λέιζερ καλοκαιρινούς μήνες, καλό είναι να αποφύγεις την πολλή έκθεση στον ήλιο και την παραλία τρεις μέρες πριν και τρεις ημέρες μετά.

Ωστόσο, μια μέρα μετά την εφαρμογή, μπορείς να κολυμπήσεις, αλλά όχι τις ώρες που καίει ο ήλιος, από τις 12 το πρωί δηλαδή μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πόσες εφαρμογές χρειάζονται

Στο λέιζερ χρειάζονται αρκετές εφαρμογές, μέχρι οι τρίχες να εξαλειφθούν εντελώς, καθώς η ανάπτυξη τους χωρίζεται σε τρία στάδια, στο αναγενές, το καταγενές και το τελογενές στάδιο.

Η εφαρμογή του λέιζερ στοχεύει το αναγενές στάδιο, καθώς επιθυμεί να καταστρέψει τον βολβό που ξεκινάει να σχηματίζεται, όμως αυτό δεν είναι εφικτό, αφού η κάθε τρίχα στο σώμα βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό στάδιο. Έτσι απαιτούνται πολλές εφαρμογές.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και ο παράγοντας των ορμονών, αφού στις λεγόμενες ορμονοεξαρτώμενες (πρόσωπο, λαιμός) περιοχές, οι τρίχες είναι δυσκολότερο να εξαλειφθούν εντελώς από ότι σε περιοχές που δεν είναι εξαρτώμενες από ορμόνες, όπως πόδια και χέρια.

Ακόμη, όσο οι τρίχες αποχρωματίζονται, είναι δυσκολότερο να τις πιάσει το λέιζερ, το οποίο δεν πιάνει ξανθές και άσπρες τρίχες, για τις οποίες και απαιτείται άλλος τρόπος αποτρίχωσης, αφού δεν περιέχουν μελανίνη.













Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου