Τσέπελη! Στη περιοχή Πετροχωρίου, με κλαδιά δέντρων και την πλήρη «συναίνεση» και της Πυροσβεστικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ύστερα από καταγγελία κατοίκων, πήγαμε επί τόπου, τα είδαμε από κοντά και τα φωτογραφίσαμε! Τα έργα σε στρέμματα του Δήμου έγιναν από την ΜΟΜΑ!

Αν ξεσπάσει κάποια πυρκαγιά με τα κομμένα ξερά κλαδιά, μπορεί να μας πει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ποιος θα εγγυηθεί;

Φίλος αναγνώστης  και κάτοικος του Πετροχωρίου, ήρθε στην εφημερίδα χθες το πρωί (Παρασκευή 1 Ιουνίου) και μας κατήγγειλε τα παρακάτω:

Το Πετροχώρι εδώ και μια βδομάδα περίπου, είναι ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ! Πήραν τηλέφωνο, διαμαρτυρήθηκαν αλλά τους αγνόησαν όλοι οι αρμόδιοι... Τόσο ο ίδιος ο Δήμαρχος Τσέπελης όσο και η ΔΕΥΑΞ!

ΚΑΙ Η ΧΑΒΟΥΖΑ ΜΕ ΤΑ... ΔΕΝΤΡΑ!

Ακόμη πιο αποκαλυπτική ωστόσο ήταν η δεύτερη καταγγελία του, αφού αναγκαστήκαμε να στείλουμε και συνεργάτη μας, για να δούμε από κοντά τις απαράδεκτες εικόνες – χαβούζα που έχουν δημιουργηθεί με δεκάδες κλαδιά δέντρων μέσα ή έξω από σακούλες αλλά και άλλα σκουπίδια σε στρέμματα που ανήκουν στο Δήμο Ξάνθης.

Και αναλυτικότερα:




Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που κάναμε:

Στο δρόμο του Πετροχωρίου πηγαίνοντας για Εγνατία, δεξιά, πίσω ακριβώς από το βενζινάδικο του Σαρχόση  υπάρχουν χωράφια του Δήμου Ξάνθης όπως είπε στους κατοίκους και ο ίδιος ο Δήμαρχος Τσέπελης όταν πρωτοεμφανίστηκε εκεί πριν 13-14 μήνες περίπου...

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Δήμαρχος Τσέπελης χωρίς καμιά άδεια και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αφού προηγουμένως πήγε και είδε τον χώρο, «αποφάσισε» να δημιουργήσει εκεί... «χαβούζα» κλαδιών των δέντρων που έκοψε ο Δήμος Ξάνθης!!!

Μάλιστα πρώτα έφερε (του Αγίου Κωνσταντίνου, 21/5/2022), πριν ένα χρόνο και κάτι συνεργεία της ΜΟΜΑ (σ.σ. Με τίνος την άδεια Στρατηγέ μας;) και «έφτιαξαν» το χώρο και μετά έφερε και την... Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης για να τους ενημερώσει ότι «τον συγκεκριμένο χώρο του Δήμου Ξάνθης, προτίθεται να τον «μετατρέψει» σε... «χαβούζα» δέντρων και κλαδιών που θα φέρει και θα «εγκαταλείπουν» εκεί οι τα συνεργεία του Ξάνθης» και αυτό συμβαίνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο...

Όταν σε καθημερινή σχεδόν βάση (όταν κλαδεύουν δέντρα κλπ), φορτηγά του Δήμου Ξάνθης πηγαίνουν κλαδιά δέντρων ξηραμένα είτε μέσα σε μαύρες σακούλες ή... χύμα! Και αυτό –επαναλαμβάνουμε- συμβαίνει πάνω από ένα χρόνο, ενώ στον ίδιο  χώρο βρήκαμε και πλαστικά αλλά και άλλα παλιά αντικείμενα.

Είναι που είναι εγκαταλελειμμένο το Πετροχώρι τώρα όχι μόνο το εγκατέλειψαν στην τύχη του, αλλά δημιούργησαν και «χαβούζα» ξηρών κλαδιών και δέντρων που ουαί κι αλίμονο αν πιάσουν φωτιά!!!

-Μιλήσαμε με φίλο Πυροσβέστη και μας είπε επί λέξει, «όλο αυτό που έγινε είναι παράνομο...». Απορώ αν το γνωρίζουν οι υφιστάμενοί του πως δεν έχουν πάρει ακόμη μέτρα και ιδίως τώρα που μπήκε και το καλοκαίρι!

Κι εμείς απλά ρωτάμε...

-Ένας Εισαγγελέας; Για μια ακόμη φορά για τον Δήμαρχο Τσέπελη που δεν σέβεται τη νομιμότητα και κάνει ότι θέλει;

-Τι λέει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης για όλα αυτά;

-Γιατί η αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης, ΚΑΛΥΠΤΕΙ και αυτήν την καραμπινάτη παρανομία του Τσέπελη;

Περιμένουμε απάντηση... ή μάλλον απαντήσεις!

(σ.σ. Ειδικά τώρα που ξεκίνησε και η αντιπυρική περίοδος)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου