Καιρός: Έρχεται ο πρώτος μίνι «καύσωνας»-Θερμοκρασίες ως και 37 βαθμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο πρώτος μίνι «καύσωνας» βρίσκεται προ των πυλών με τις θερμοκρασίες να φτάσουν μέχρι και τους 37 βαθμούς!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή (23/06) αναμένεται να καταγραφούν οι πρώτες «καυτές» θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Μάλιστα, οι υψηλές πιέσεις που θα επικρατήσουν στην Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο κατά τις επόμενες ημέρες, θα μεταφέρουν θερμές αέριες μάζες κυρίως προς την Ιταλία, την Κεντρική Ευρώπη αλλά και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ανεπηρέαστη δεν θα μείνει η Ελλάδα όμως, καθώς θα καταγραφεί και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας.

Έως 37 βαθμούς Κελσίου

Σημειώνεται ακόμα, πως σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η άνοδος αυτή θα κορυφωθεί από την Παρασκευή (23/06).

Στο βίντεο βίντεο που παρατίθεται, παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας από την μέση τιμή της περιόδου 1979 – 2010 σε ύψος 1.500 μέτρων περίπου ως την Κυριακή (25/06).

Με σκούρο πορτοκαλί σκιάζονται περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέση κλιματικής τιμής και με γαλάζιο ή σκούρο μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη.

Αυτό αναδεικνύει και ότι η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος 1500 μέτρων θα ξεπεράσει κατά τόπους τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, αναφέρεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στην επιφάνεια του εδάφους εξαρτάται και από πολλούς ακόμη παράγοντες όπως οι νεφώσεις, τα φαινόμενα, ο άνεμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου