Κατάταξη στον στρατό με την 2023 Δ’/ΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς με τη 2023 Δ΄/ΕΣΣΟ από 17 μέχρι 20 Ιουλίου και από 17 μέχρι 19 Ιουλίου 2023 όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας:

α. Οι στρατεύσιμοι κλάσης 2025 (έτος γέννησης 2004) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αττικής (μόνο των δήμων αρμοδιότητας της ΣΥ (στρατιωτικής υπηρεσίας), δυτικής Αττικής, της ΣΥ Ανατολικής Αττικής καθώς και της ΣΥ Αθήνας (με επώνυμο που αρχίζει από Μ έως και Ω), Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Μ έως και Ω), Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κιλκίς, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνου, Ροδόπης (μόνο οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Αρρένων Δ. Κομοτηνής), Σάμου, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Χίου.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2000 έως και 2025 (έτη γέννησης 1979 έως και 2004), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγοριών πρώτης έως τετάρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Μαρτίου 2023 μέχρι 30 Απριλίου 2023.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της παραγράφου 1β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 01 Μαΐου 2023 μέχρι 30 Ιουνίου 2023.

Οι καλούμενοι κατά την κατάταξή τους να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε:

Αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού COVID-19, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών πριν από την ημέρα κατάταξής τους. Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου επίσημου ταυτοποιητικού στοιχείου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), τις ακριβείς ημερομηνίες και τις υποχρεώσεις αυτών που καλούνται για κατάταξη παρέχονται από τις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ή στο διαδικτυακό τόπο «www.stratologia.gr», μέσω του οποίου οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να εκτυπώσουν το σημείωμα Κατάταξης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου