Ελλάδα-Ιρλανδία: Διπλασίασε τις νίκες (2-1) στα προκριματικά του Euro 2024 η Εθνική

Δεν υπάρχουν σχόλια


Τη δεύτερή της νίκη για τα προκριματικά του Euro 2024, μετά το 3-0 στο Γιβραλτάρ, σημείωσε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 2-1 της αντίστοιχης ομάδας στην Ιρλανδία, στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε χρησιμοποιώντας ως έδρα το νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ, OPAP Arena.

Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και άσκησε πίεση ψηλά στην άμυνα των Ιρλανδών.

Στο 13ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Μπάλντοκ, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει σε χέρι αμυνόμενου με την παράβαση να βεβαιώνεται έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τάσος Μπακασέτας ο οποίος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα πετυχαίνοντας το 1-0.

Η Ιρλανδία κατάφερε και ισοφάρισε την Εθνική σε 1-1, σε μια φάση όπου δε λειτούργησε το ανασταλτικό πλάνο της ομάδας του Πογιέτ.

Στο 27’ και έπειτα από κόρνερ των Ιρλανδών και πρώτη κεφαλιά του Φέργκιουσον, ο Κόλινς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο μετά την εξέταση της φάσης στο VAR η απόφαση άλλαξε, με το γκολ των Ιρλανδών να μετράει κανονικά για το 1-1 που ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα.

Στο 49ο λεπτό η Εθνική πήρε και πάλι το προβάδισμα με 2-1.

Με μια εξαιρετική μπαλιά ο Τάσος Μπακασέτας τροφοδότησε τον Γιώργο Μασούρα, δεξιά μέσα στην περιοχή κι εκείνος με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ σκόραρε βάζοντας και πάλι μπροστά την Εθνική.

Στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ματ Ντόχερτι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αφήνοντας τους Ιρλανδούς με 10 ποδοσφαιριστές, έπειτα από ένταση.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90′ Σιώπης), Μπακασέτας (90+4′ Τζαβέλλας), Πέλκας (71’ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71’ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Ο’ Ντάουντα (53’ Μακλίν), Έγκαν, Κούλεν, Φέργκιοσον, Ίντα, Κόλινς, Μολούμπι (82′ Ομπαφέμι), Λένιχαλ (89′ Πάροτ), Σμολμπον (53’ Νάιτ).







 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου