ΠΡΟΣΟΧΗ! Νέα απάτη: Προσποιούνται λογιστές του ΔΕΔΔΗΕ και ζητούν λογαριασμούς για να καταθέσουν το Power Pass

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

ΜΗ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Tο τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες επίδοξων κακοποιών για απάτες μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου έχουν πληθύνει.

Σήμερα με κάλεσε στο τηλέφωνο της εταιρείας κάποιος «Δ..Σα…» από το κινητό 6993….263 και ισχυριζόταν ότι είναι από το λογιστήριο της ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο ήθελε να μας καταθέσει 685 ευρώ για το Power Pass. Του είπα ότι δεν έχουμε κάνει αίτηση και μου αντέτεινε ότι θα την έκανε μάλλον ο λογιστής μας. Μου ζήτησε το κινητό μου, τραπεζικους λογαριασμούς και προσωπικα. Εννοείται ότι του εκλεισα το τηλεφωνο »

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για νέα απάτη από πρόσωπα που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων/εκπροσώπων της Εταιρείας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία, αλλά και στοιχεία των προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών (IBAN κλπ).

Με αφορμή τις κρατικές επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ή για τυχόν άλλες συναλλαγές που σχετίζονται με την προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, επιτήδειοι εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες ζητώντας προσωπικά τους στοιχεία, αλλά και στοιχεία των προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών (IBAN κλπ).

Όπως σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ στην ανακοίνωσή του, βάσει των αρμοδιοτήτων του, ουδεμία αρμοδιότητα έχει αναφορικά με τα θέματα τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος ή/και με τη διαδικασία χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (power pass).

Συνεπώς, τονίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ επικοινωνεί με καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας για θέματα που αφορούν σε συναλλαγές που σχετίζονται με την προμήθεια του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ υπογραμμίζεται ότι ουδείς υπάλληλος ή εκπρόσωπος του ΔΕΔΔΗΕ ζητά ή θα ζητήσει από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κλπ), είτε τηλεφωνικά είτε μέσω εφαρμογών messenger (viber κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου