Σύλληψη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Το υβριστικό σύνθημα και το επίμαχο post κατά Μητσοτάκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με επίσημη ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι συνελήφθη άτομο, που είχε προχωρήσει σε «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου».

Εν ολίγοις; Διαχειριζόταν προφίλ, μέσω του οποίου προέβαινε σε… επικίνδυνες αναρτήσεις.

Στην ανακοίνωση, η Δίωξη δεν αναφέρει για τις συγκεκριμένες αναρτήσεις του χρήστη, οι οποίες οδήγησαν στη σύλληψή του, πληροφορίες, ωστόσο, που δημοσιεύει το newsbreak, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για το πρόσωπο, που ξεκίνησε το υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επίμαχο post

Ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει hashtag στο Twitter, με το γνωστό υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και έκανε παρόμοια σχόλια και για άλλα πολιτικά πρόσωπα

Ο ίδιος σε πρόσφατο post έγραφε:

«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους».

Σύμφωνα με άλλα ΜΜΕ, στις αναρτήσεις του, φέρεται να εξύβριζε σχεδόν όλα τα κόμματα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως εξής:

«Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, από τη σταχυολόγηση των οποίων προέκυψαν ενδείξεις σχετικά με την εμπλοκή του ανωτέρου ημεδαπού στη διαχείριση προφίλ μέσου κοινωνικής δικτύωσης μέσω του οποίου προέβαινε σε αναρτήσεις με περιεχόμενο δημόσιας προτροπής και διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διαδικτυακής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίσθηκαν οι επίμαχες αναρτήσεις καθώς και πλήθος δημοσιεύσεων με συναφές περιεχόμενο, οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 6μηνο με την πιο πρόσφατη να έχει γίνει την προηγούμενη μέρα (23-05-2023).

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα και αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου της οικίας του ημεδαπού.

Από την επακόλουθη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του ταυτοποιήθηκε προανακριτικά ως διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή κινητού τηλεφώνου, φορητό μέσο αποθήκευσης (USB flash drive) και 2 σκληροί δίσκοι υπολογιστή.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».
























Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου