ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ α Good Affairs: Το 52% κρίνει αρνητικά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δημοσκόπηση: Η εικόνα στις 13 περιφέρειες -Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Οι εθνικές εκλογές μπορεί να μονοπωλούν το ενδιαφέρον αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν σταθμό για τη χώρα. Μια δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs καταγράφει τις τάσεις που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αν οι πολίτες θα ξαναψήφιζαν τον νυν περιφερειάρχή τους, πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του περιφερειάρχης κάθε περιοχής θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές κάλπες.

Στην Περιφέρεια ΑΜΘ το 52% κρίνει αρνητικά την θητεία του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου.

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 8.486 πλήρως απαντημένων ερωτηματολογίων την περίοδο 19-26 Απριλίου.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.

Ανεργία, οδικό δίκτυο, ακρίβεια είναι τα κυριότερα προβλήματα για τις περιφέρειες με εξαίρεση στο Βόρειο Αιγαίο που κυριαρχεί το μεταναστευτικό.

Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Αναλυτικά για κάθε περιφέρεια τα στοιχεία είναι τα εξής:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Το 52% κρίνει κακή ή πολύ κακή τη θητεία του περιφερειάρχη κ. Μέτιου ενώ το 32,2% την κρίνει καλή ή πολύ κακή.

Στο ερώτημα αν θα ξαναψήφιζαν τον κ. Μέτιο το 52,7% λέει μάλλον όχι ή σίγουρα όχι ενώ το 31,1% μάλλον ναι ή σίγουρα ναι.

Πάνω από τους μισούς ερωτώμενους, το 57,5% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη της περιοχής δεν θα επηρεάσει την ψήφο σας στις εθνικές εκλογές και το 39,5% ότι θα την επηρεάσει.

Το συντριπτικό 81,4% θέλει ορισμένο όριο θητειών για τους περιφερειάρχες.

Ακόμη, το 82,8% πιστεύει ότι πρέπει να αναζητούνται ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του υποψηφίου και μόλις το 12,8% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.

Μεγαλύτερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιφέρεια θεωρείται η ανεργία με 32,5% και ακολουθούν οδικό δίκτυο με 17,8% και ακρίβεια με 11,6%.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου