“Αλωσε” τη Θράκη το Προξενείο – Συνένοχοι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πολιτική “άλωση” συντελέστηκε στη Θράκη, απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, που όχι μόνο πέτυχε τον σκοπό της συσπείρωσης σε μουσουλμανικούς ψήφους με έναν αριστοτεχνικό σχεδιασμό, αλλά κατάφερε να συμπαρασύρει και χριστιανικές ψήφους σε μουσουλμάνους υποψηφίους!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Ζεϊμπέκ (νυν και νεοκλεγέντος Βουλευτή), όσο και το ΠΑΣΟΚ δια των Μπουρχάν και Μπερήμ , σε απόλυτη συμφωνία και συνεργασία, κατάφεραν να αποσπάσουν το 90% των μουσουλμανικών ψήφων και το 15% χριστιανικών ψήφων που πήγαν στους μουσουλμάνους υποψήφιους, όσο και αν αυτό ακούγεται σε πρώτη ανάγνωση, απίθανο!


Ηδη, και σε ενσωμάτωση του 95% των εκλογικών τμημάτων, καταρχήν στο Νομό Ξάνθης οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι κατάφεραν να πάρουν 15.583 ψήφους, σε ένα εκλογικό σώμα 18.500 ψήφων περίπου.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Υπουργείο των Εσωτερικών, η αποχή στα μειονοτικά τμήματα και περιοχές, ανήλθε στο 42% περίπου, άρα σε μία συνολική αναλογιστική προσέγγιση, περίπου 11.500 ψηφοφόροι ήταν αμιγώς της μειονότητας στις κάλπες του Νομού Ξάνθης.

Ακόμα και αν δεχθούμε το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι ήταν περισσότεροι (σ.σ. όπως αναφέρει το Προξενείο γύρω στις 25.000), και πάλι, φαίνεται ότι αναλογικά οι 15.000 ψήφοι πήγαν στα πρόσωπα της μειονότητας και μόνο!

Ψήφοι σε χριστιανούς

Σύμφωνα επίσης με ασφαλείς πληροφορίες, οι χριστιανοί υποψήφιοι όλων των κομμάτων, απέσπασαν απο το σύνολο των μουσουλμάνων ψηφοφόρων περίπου στις 2.500 ψήφους, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη την τελική εξίσωση.

Οι κ.κ. Τσιλιγγίρης και Σαλτούρος αλλά και η κ. Τσιακίρογλου, αναφέρουν οι συνεργάτες τους ότι έχουν πάρει περίπου 800-1000 ψήφους απο τη μειονότητα.

Απο το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιαννακίδης, υποστηρίζει ότι έχει μία λεία ψήφων περί τους 250-300 απο την ορεινή περιοχή.

Απο το ΠΑΣΟΚ, που διπλασίασε τα ποσοστά του στο μειονοτικό στοιχείο, οι χριστιανοί υποψήφιοι Καραλίδης – Παρχαρίδου και Βουρβουκέλης, συνολικά φαίνεται να έχουν πάρει περίπου 1000 ψήφους απο μειονοτικά τμήματα αλλά και μικτά.

Ψήφοι σε Μουσουλμάνους

Η είδηση της χθεσινής εκλογικής βραδιάς, βεβαίως και δεν ήταν μόνο η επικράτηση της Ν.Δ. κατά κράτος σε όλη τη χώρα, πλήν της Ροδόπης, αλλά ότι η υποψήφια μουσουλμάνα του ΠΑΣΟΚ, ΝΤΕΛΗ ΙΜΠΡΑΗΜ ΜΠΕΡΗΜ του Χαμδή, κατάφερε να πάρει 1991 ψήφους, όχι μόνο απο μειονοτικά τμήματα, αλλά και απο αμιγώς Χριστιανικά.


Μάλιστα, έμπειρα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, κάνουν λόγο για άμεση στήριξη της κας Μπερήμ απο το περιβάλλον Ανδρουλάκη, με χριστιανούς στελέχη της Νομαρχιακής και όχι μόνο, να κάνουν γιγάντιο αγώνα για να ενισχυθεί η εν λόγω υποψήφια, κάτι που βεβαίως είχε άμεση αρνητική επίπτωση στους χριστιανούς υποψηφίους,

Το κλίμα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, εκτός των άμεσων συνεργατών του Ανδρουλάκη, δεν είναι θετικό την επομένη των εκλογών και δεν αποκλείεται να τεθούν “de facto” ζητήματα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την εκλογική και αντεθνική του συμπεριφορά στη Θράκη.

Στη Ροδόπη

Στο Νομό Ροδόπης, ο Ιλχάν Αχμέτ, που άλλαξε άρδην ρότα την τελευταία σχεδόν διετία, και πολεμήθηκε όσο κανείς απο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και το μειονοτικό τύπο (που τον χαρακτήριζε προδότη), κατάφερε να πάρει ένα ποσοστό νίκης και επικράτησης, που τον καθιστά και πάλι ρυθμιστή της πολιτικής κατάστασης μέσα στην έδρα του Τουρκικού Προξενείου.

Απο το ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ, άμεσος εντολοδόχος του Τουρκικού Προξενείου, κατάφερε να κρατήσει πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και φυσικά θα είναι ο τρίτος Προξενικός στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που εκλέγεται με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εδώ οι μετακινήσεις ψηφοφόρων ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους είναι μηδαμηνές, ο περίγυρος Ανδρουλάκη δεν παρενέβη άμεσα, διότι το βάρος είχε πέσει στην Ξάνθη, μιας και ο Ιλχάν Αχμέτ είχε εξασφαλισμένη την εκλογή του, άρα και το ΠΑΣΟΚ την έδρα που ήθελε και πήρε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Ευριππίδης Στυλιανίδης, πήρε ένα σημαντικό ποσοστό ψήφων απο τη μειονότητα, που ήδη έχει ανησυχήσει το Προξενείο.

Εθνική Μειοδοσία για τις έδρες…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικά κόμματα συνεργάζονται άμεσα με το Τουρκικό Προξενείο για να εξασφαλίσουν την εκλογική άνοδό τους σε Ξάνθη και Κομοτηνή.


Παλιότερα το ΠΑΣΟΚ, τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξαν ότι απέχουν συνειδητά απο την έννοια της “εθνικής συνείδησης” και υποκλίνονται σε κάθε τουρκική απαίτηση, προκειμένου να πετύχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπήρχε άραγε σχέδιο;

Το Θρακικό Πρακτορείο Ειδήσεων αποκαλύπτει σήμερα, κάτι που περιήλθε σε γνώση μας εδώ και 15 ημέρες αλλά για λόγους δεοντολογίας δεν δημοσιεύσαμε σεβόμενοι την λαϊκή ετυμηγορία, ότι στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής είχαν πραγματοποιηθεί συσκέψεις επι συσκέψεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στον οποίο είχαν βασίσει την πολιτική παρεμβατικότητα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.


Ετσι, και αφού εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη και του Νίκου Ανδρουλάκη απο το ΠΑΣΟΚ, το Προξενείο έπαιξε το δίπολο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση, μιας και η πτώση της εκλογικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ δεν σήμαινε φυγή ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ. σε μεγάλο ποσοστό, αλλά επιστροφή ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ, απ’ όπου και η μεγαλύτερη βάση εκλογέων του πρώην κυβερνώντοςς κόμματος.

Τούτο σημαίνει, ότι το Προξενείο εξασφάλισε καταρχήν τους 4 εκλεγμένους μειονοτικούς (σ.σ. και ας μην θέλει τον Ιχλάν ως άμεσο συνεργάτη του), εξασφάλισε την σύμφωνη γνώμη του Ανδρουλάκη ως νέου αρχγού του ΠΑΣΟΚ, που παραχωρεί τις Βουλευτικές έδρες σε μουσουλμανικά χέρια, αρκεί να πηγαίνουν στο κόμμα του αγνοώντας το χριστιανικό στοιχείο – μελών και ψηφοφόρων του κόμματός του.

Τι θα γίνει με τη λίστα;

ΣΤις 25 Ιουνίου ή στις 2 Ιουλίου, ανάλογα τι θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, οι επαναληπτικές εκλογές θα γίνουν με τον νέο πλειοψηφικό εκλογικό νόμο, και εκεί, λόγω μη παρέλευσης 18μηνου, οι Βουλευτές θα εκλεγούν με τη σειρά που θα τους τοποθετήσει ο κάθε Πρόεδρος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Πρακτικά, είναι στην διακριτική διάθεση και μόνο, του κάθε αρχηγού κόμματος, να εκλέξει Βουλευτή εκείνον ή εκείνη που θεωρεί ότι του χρειάζεται για να ξεκινήσει την νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Τι θα πράξουν στη δεδομένη αυτη στιγμή οι κ.κ. Τσίπρας και Ανδρουλάκης στη Θράκη;

Θα βάλουν πρώτους στη λίστα χριστιανούς υποψηφίους για να θέσουν τέλος στο… “παζάρι” εξουσίας και συνδιοίκησης με το Προξενείο ή θα συνυπογράψουν με τις αποφάσεις τους, ότι η Θράκη συνδιοικείται απο Έλληνες και Μουσουλμάνους τουρκοσυνείδητους;

Το ρεπορτάζ, συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου