Μαρία Τζαμπάζη: “Η εγκύκλιος Γκάγκα, θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την έντονη αντίδραση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων έχει προκαλέσει η εγκύκλιος της Γκάγκα  (Θέμα: «Εφημέρευση Τομέων/ Νοσοκομείων για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών», 28 – 4 – 2023),αφού ομολογεί τις τραγικές ελλείψεις και τις μαζικές παραιτήσεις γιατρών του ΕΣΥ, εισάγει και νέα «καινοτομία»  τη λεγόμενη «εφημερία τομέα». Με απλά λόγια δηλαδή, για να καλυφθούν τα κενά, ειδικά στα περιφερειακά νοσοκομεία των ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ο παθολόγος θα κάνει τον καρδιολόγο, ο ορθοπαιδικός τον γυναικολόγο, ο νεφρολόγος τον ογκολόγο!

Όπως  καταλαβαίνουμε, αυτό της Γκάγκα, να κοιτάει το πονεμένο αυτί ο γυναικολόγος, θα ισχύει μόνο για τους κοινούς «θνητούς». Για τους ημετέρους και τους έχοντες και κατέχοντες, πάντα θα υπάρχει τρόπος.

Το Υπουργείο Υγείας επιμένει να παρακολουθεί ως θεατής, τις παραιτήσεις γιατρών τη μία μετά την άλλη, να κάνει προκηρύξεις γιατρών που ξέρουν ότι θα βγουν άγονες, να καλεί ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι και υψηλότερες αμοιβές από τους γιατρούς του ΕΣΥ και να μην ανταποκρίνονται.

Πάμε πολύ πίσω το ΕΣΥ , με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς. Αποδεχόμαστε νοσοκομεία που σε συγκεκριμένες ειδικότητες θα έχουν έναν ή κανέναν γιατρό. Με την εγκύκλιο αυτή θα σταματήσει η προσπάθεια προσωρινών καλύψεων με μετακινήσεις που έχουμε έως τώρα. Απορούμε πώς εισηγήθηκε κάτι τέτοιο το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

Το νοσοκομείο της Ξάνθης ήδη μετατρέπεται σε ΚΥ, με τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών και μια διοίκηση άβουλη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ιδρύματος. Ένας ολόκληρος νομός, των 110.000 κατοίκων, χωρίς υγειονομική υποστήριξη, χωρίς ιατρική φροντίδα, παρατημένος.

Στις 21 του Μάη έχουμε τη δύναμη να το αλλάξουμε, να στηρίξουμε τη δημόσια Υγεία όπως το κάναμε και το 2015. Δικαιοσύνη παντού, Δικαιοσύνη και στην Υγεία.

  • Μαρία Τζαμπάζη
  • Υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ξάνθης


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου