Οι Πόντιοι της Ξάνθης τίμησαν την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Ο Σύλλογος Ποντίων νομού Ξάνθης, όπως κάθε χρόνο, διοργάνωσε με επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την επέτειο της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με την τέλεση τρισαγίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου ενώ το απόγευμα στο δημοτικό σχολείο Ερασμίου  παρουσιάστηκε μουσικό δρώμενο με θέμα «Να βγάλω ρίζες να ξανασταθώ»  ένας ιστορικός “περίπατος” διαμέσου του οποίου γίνεται προσπάθεια διαφύλαξης της πλούσιας παράδοσης μας και διατήρησης της συλλογικής μας μνήμης με την συμμετοχή του συλλόγου Ποντίων νομού Ξάνθης, του συλλόγου Ποντίων χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με τον Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης “Η Αγάπη” διοργανώνουν την 7η Εθελοντική Αιμοδοσία – Απόγονων Προσφύγων, το Σάββατο 20 Μαΐου 2023 από τις 9:30 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. “Δίνουμε αίμα…για το αίμα που χάθηκε”.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος αναφέρει σε σχετική ανάρτηση του: 19η Μαΐου, 353.000 ψυχές εξοντώθηκαν

Ημέρα τιμής, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου