Ανακοίνωση των τριών ενώσεων: Θα έστελναν Αστυνομικούς από Ροδόπη, Ξάνθη και Καβάλα για αυθημερόν υπηρεσία στον Βόλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα τάξης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος – Με παρέμβαση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων, εξασφαλίστηκε η διανυκτέρευση τους.

Την έντονη δυσαρέσκεια των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Ξάνθης και Καβάλας προκάλεσε ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ για τα μέτρα τάξης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, ο οποίος διεξήχθη την Τετάρτη 24 Μαΐου στον Βόλο.

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός προέβλεπε τη μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από τις παραπάνω περιοχές της ΑΜΘ προς τη θεσσαλική πόλη προκειμένου να εκτελέσουν 8ωρη υπηρεσία και μετά το πέρας αυτής, την αυθημερόν επιστροφή τους στις έδρες τους.

Οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων παρενέβησαν άμεσα στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και να επιτευχθεί η διανυκτέρευση των αστυνομικών δυνάμεων στην πόλη του Βόλου.

Στο κοινό τους έγγραφο, που υπογράφουν οι πρόεδροι των Ενώσεων Σταυρούλα Τζατζανά, Νίκος Γουναρίδης και Νίκος Ίμβρος, αναφέρεται:

«Εύλογη και έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των Διοικητικών Συμβουλίων  των Ενώσεών μας  όταν πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023 πληροφορήθηκαν  πως ο σχεδιασμός για τις αστυνομικές δυνάμεις των Διευθύνσεών μας (Ο.Π.Κ.Ε και Διμοιρίες Υποστήριξης) – οι οποίες την επομένη ημέρα θα αναχωρούσαν για την πόλη του Βόλου προκειμένου να ενισχύσουν τα μέτρα τάξης  κατά τη διάρκεια του Τελικού Κυπέλου Ελλάδος 2022-2023 που θα διεξαγόταν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 –  προέβλεπε για τα μέλη μας να εκτελέσουν υπηρεσία κατά τις ώρες 06.00΄- 14.00΄ της Τετάρτης 24-05-2023 και εν συνεχεία αμέσως μετά τη λήξη αυτής (χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη να κατακλιθούν σε ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου για την ξεκούρασή τους μετά από μία ιδιαίτερα δύσκολη 8ωρη υπηρεσία) να επιστρέψουν αυθημερόν στις έδρες  μας, αναγκαζόμενοι οι συνάδελφοί μας να εκτελέσουν κατάκοποι ένα  οδικό ταξίδι διάρκειας από 6 έως 7 ωρών  με υπηρεσιακά οχήματα, με όποιους κινδύνους κάτι τέτοιο εγκυμονεί για την ασφάλεια των μελών μας αλλά και γενικά την οδική ασφάλεια των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου……

Άμεσα επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Υπαρχηγό μας Αντιστράτηγο κ. ΔΟΥΒΑΛΗ Γεώργιο, γνωρίζοντάς του την πληροφόρησή μας και την κάθετη αντίθεσή μας στα συγκεκριμένα πλάνα  των υπευθύνων σχεδιασμού των μέτρων τάξης, ζητώντας την εκ μέρους του ενημέρωση του Αρχηγού μας ότι αιτούμαστε την παρέμβασή τους ώστε οι συνάδελφοί μας να μην εκτεθούν σε κίνδυνο ζωής διατασσόμενοι σε αυθημερόν επιστροφή στις έδρες τους αμέσως μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους, αλλά να υπάρξει πρόνοια για την διανυκτέρευσή τους στην πόλη του Βόλου και επιστροφή τους στις έδρες μας την επόμενη ημέρα ήτοι την 25 Μαΐου 2023.

Επίσης άμεση ήταν η αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας από τον  Υπαρχηγό μας και από τον Αρχηγό μας, οι οποίοι εκδηλώνοντας ταχύτατα αντανακλαστικά παρενέβησαν και διασφάλισαν την ασφάλεια των συναδέλφων μας διατάσσοντας την διανυκτέρευση των δυνάμεων Ο.Π.Κ.Ε και Διμοιριών Υποστήριξης των Διευθύνσεών μας μετά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους και την επιστροφή τους την επόμενη ημέρα αυτής.

Από πλευράς μας αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό μας Αντιστράτηγο κ. ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ Λάζαρο και τον Υπαρχηγό μας Αντιστράτηγο κ. ΔΟΥΒΑΛΗ Γεώργιο που με την άμεση παρέμβασή τους προστάτευσαν τα δικαιώματα και την εργασιακή ασφάλεια των συναδέλφων μας από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των υπευθύνων των αστυνομικών μέτρων της συγκεκριμένης διοργάνωσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου