Οι καλύτερες συμβουλές για νέες μαμάδες που έχουμε ακούσει

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι μέλλουσες μαμάδες ακούμε πολλές συμβουλές από τις φίλες μας που έχουν μεγαλύτερα παιδιά, από την οικογένεια και τις συναδέλφους μας. Κάποιες από αυτές μας βοηθούν, κάποιες μας αγχώνουν και κάποιες καλό είναι… να μην τις ακολουθήσουμε. Ποιες από αυτές είναι απόλυτα χρήσιμες στις νέες μανούλες και θα μας βοηθήσουν να μπούμε στο ταξίδι της μητρότητας πιο εύκολα και με λιγότερο άγχος;

Ακολούθησε το ένστικτό σου

Κανένας δεν γνωρίζει το μωρό σου καλύτερα από εσένα, για αυτό μόνο εσύ μπορείς να κάνεις τις καλύτερες επιλογές για αυτό. Εάν αμφιβάλλεις συμβουλέψου μόνο τους ειδικούς και τον γιατρό σου.

Να κάνεις αυτό που είναι πιο σωστό για το παιδί και την οικογένειά σας

Κάποιοι κοιμούνται με το μωρό στο ίδιο δωμάτιο, κάποιοι δίνουν μόνο γάλα σε φόρμουλα, κάποιοι κοιμίζουν το μωρό με λευκό θόρυβο και κάποιοι στην αγκαλιά τους. Κάνε ό,τι είναι καλύτερο για το μωρό σου και την οικογένειά σας και μην αγχώνεσαι για το τι κάνουν οι άλλοι.

Δεν θα είναι όλες οι στιγμές καλές

Όπως όλες οι φάσεις στη ζωή μας έτσι και αυτή- της νέας μανούλας- έρχεται με τέλειες στιγμές αλλά και κάποιες που θα σε δυσκολέψουν. Κάποιες μέρες απλά θα θέλεις να περάσουν και να μην τις σκεφτείς ξανά και κάποιες θα τις σκέφτεσαι για πάντα!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και στο μωρό σου

Χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα και το ίδιο και το μωρό σου. Η υπομονή θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου τις στιγμές που τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα θέλεις.

Να ζητάς βοήθεια

Μην προσπαθείς να τα κάνεις όλα μόνη σου. Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για να μάθεις να ζητάς βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους. Είτε έχει να κάνει με τη φροντίδα του μωρού είτε με την καθαριότητα του σπιτιού!

Να φυλάς λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Όταν νιώσεις έτοιμη, ακόμα κι αν αμφιβάλλεις, πήγαινε μια βόλτα με τις φίλες σου, κάνε ένα περίπατο στη γειτονιά σου. Η ρουτίνα των πρώτων μηνών “σπάει” πιο εύκολα έτσι και σου δίνει χρόνο να γεμίσεις και πάλι με ενέργεια.

Μην αγχώνεσαι για όσα δεν έχουν σημασία

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι μπορεί να σε γεμίσουν με πολλά άγχη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Μη αγχώνεσαι για τα μικρά, γιατί τις περισσότερες φορές -όπως θα ανακαλύψεις- δεν έχουν τόση σημασία!







Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου