Γιατί οι γαλακτοβιομηχανίες επενδύουν στα φυτικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ταχύτατα ανερχόμενες θεωρούνται διεθνώς οι κατηγορίες των φυτικών προϊόντων, γεγονός που στρέφει όλο και περισσότερες εταιρείες στην είσοδο τους σε αυτές.

Παρότι τον τελευταίο χρόνο παρατηρείται ένα «φρενάρισμα» συνολικά στην κατανάλωση των προϊόντων φυτικής προέλευσης λόγω των πληθωριστικών πιέσεων, καθώς υπήρχε έτσι κι αλλιώς διαφορά στην τιμή, οι μεγάλοι «παίκτες» συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτά, βλέποντας θετικές προοπτικές για το μέλλον.

Τα φυτικά ροφήματα αποτελούν την «κυρίαρχη» κατηγόρια, με ποσοστό πάνω από 60% στο σύνολο πωλήσεων των φυτικών προϊόντων στη ελληνική αγορά ενώ ταχύτατα ανερχόμενες είναι οι κατηγορίες των φυτικών τυριών και γιαουρτιών, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των γαλακτοβιομηχανιών που βλέπουν την τάση όλο και περισσότερων καταναλωτών.

Επίσημα από χθες – καθώς ανακοινώθηκε η οριστική της συμφωνία με την εταιρεία Κουρέλλας για την απόκτηση του 70%- μπήκε στην κατηγορία των φυτικών τυροκομικών προϊόντων η Δέλτα, μέλος του ομίλου Vivartia. Σημειώνεται πως σε φυτικά ροφήματα καθώς και επιδόρπια ο όμιλος είχε ήδη παρουσία. H Κουρέλλας με έδρα τα Γρεβενά, αποτελεί την πρώτη εταιρεία παραγωγής βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα με ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα καθώς το 90% των πωλήσεών προέρχονται από εξαγωγές στην Ευρώπη, τις Αραβικές χώρες και την Αμερική. Με την κίνηση αυτή, η Δέλτα ενισχύεται προς τον στόχο, ο οποίος είχε διατυπωθεί πρόσφατα από τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Χρήστο Τσόλκα να «χτίσει» ένα διευρυμένο portfolio προϊόντων με προσανατολισμό την υγιεινή διατροφή.

Μονάδα για την παραγωγή φυτικών προϊόντων εγκαινίασε από την πλευρά της, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Ελεούσα Ιωαννίνων μέσα στον Απρίλιο, η ΔΩΔΩΝΗ, η οποία έχει παρουσία στα φυτικά επιδόρπια.

Σημαντική είναι και η παρουσία της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, η οποία μάλιστα ήταν από τις πρώτες ελληνικές που λάνσαραν φυτικά ροφήματα ενώ μετατρέπει και το εργοστάσιο που διαθέτει στην Ξάνθη σε μονάδα που παράγει αποκλειστικά plant-based προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου