ΜΕΤΙΟΣ για ΤΟΨΙΔΗ: Ένοχη Σιωπή «Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Τοψίδης για κακοποιητική συμπεριφορά»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Μέτιος καταγγέλλει Τοψίδη για «ένοχη σιωπή». Θα μιλήσει για την κακοποιητική συμπεριφορά του απέναντι σε μια γυναίκα;

Συγκεκριμένα λίγες μέρες μετά την εμφάνιση δημοσιεύματος αθηναϊκής εφημερίδας (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ), σύμφωνα με το οποίο ο Χριστόδουλος Τοψίδης πρόκειται να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για επίθεση σε γυναίκα, η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρήστου καταθέτει δημόσια σειρά ερωτημάτων, καταγγέλλοντας τον επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης για «ένοχη σιωπή».

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης του Χρήστου Μέτιου.

Ένοχη σιωπή

«Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Τοψίδης», ήταν ο τίτλος δημοσιεύματος στα Παραπολιτικά, στη στήλη Πράκτωρ, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023. Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, τα οποία –αν αληθεύουν– τότε σίγουρα ντροπιάζουν τον κ. Τοψίδη και ό,τι αυτός εκπροσωπεί.

Εξαντλώντας σε ανθρώπινο και σε πολιτικό επίπεδο κάθε όριο υπομονής για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που μας αφορά όλους, περιμέναμε τον κ. Τοψίδη πέντε ολόκληρες ημέρες να τοποθετηθεί για το θέμα.

Με δεδομένο ότι η άσκηση βίας απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία μας, ο κ. Τοψίδης όφειλε να τοποθετηθεί δημόσια από την πρώτη στιγμή.

Και ενώ ο ίδιος προβαίνει σε ανακοινώσεις ακόμη και για τα πιο επουσιώδη θέματα, κατηγορώντας τη Διοίκηση της Περιφέρειας, για αυτό το θέμα, που τον αφορά άμεσα και συνταράσσει την κοινωνία της Περιφέρειάς μας, έχει επιλέξει τη σιωπή. Κρύβεται.

Όσο δεν υπάρχει καμία διάψευση από μέρους του ή έστω κάποια κοινοποιημένη νομική ενέργεια για την υπεράσπισή του, το εύλογο συμπέρασμα, στο οποίο οδηγούμαστε δυστυχώς, είναι πως το δημοσίευμα και η δημοσιογραφική έρευνα που το συνοδεύει στηρίζονται σε ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σε κάθε περίπτωση, και σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στον κ. Τοψίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη η οποία στηρίχθηκε σε ιατροδικαστική έκθεση. Από την έκθεση προκύπτει, ότι ο κ. Τοψίδης, επιτέθηκε σε γυναίκα.

Ο βαθμός βιαιότητας του χτυπήματος δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να μην δείχνουμε ως κοινωνία καμία ανοχή απέναντι σε κακοποιητικά παραληρήματα, σε εξάρσεις ωμής βίας, σε ανήθικες συμπεριφορές επιβολής από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, και ιδιαίτερα όταν θύματα αυτών των συμπεριφορών είναι γυναίκες.

Οφείλουμε να ορθώνουμε ένα τείχος προστασίας γύρω από κάθε γυναίκα, γύρω από κάθε συνάνθρωπό μας, που μπορεί να βρεθεί σε ευάλωτη θέση, απέναντι σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι μπορεί να εκμεταλλεύεται την υποτιθέμενη θέση ισχύος του εις βάρος των άλλων.

Βεβαίως, το τεκμήριο της αθωότητας κάθε κατηγορουμένου είναι απολύτως σεβαστό και ο σεβασμός μας προς τον θεσμό της δικαιοσύνης είναι απόλυτος. Άλλωστε, τόσο η νομική όσο και η πραγματική διάσταση του ζητήματος μένουν να κριθούν από το αρμόδιο δικαστήριο.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα, που ξεπερνά την ιδιωτική σφαίρα καθώς αφορά στους ανθρώπους που μας εκπροσωπούν.

Όσο ο κ. Τοψίδης δεν τοποθετείται, παραμένει ηθικά και πολιτικά εκτεθειμένος. Με τη στάση σιωπής και συγκάλυψης που έχει υιοθετήσει επιχειρεί σκόπιμα να παγιδέψει και να συμπαρασύρει τους λίγους που έχουν απομείνει δίπλα του. Αυτοί όμως δεν έχουν το δικαίωμα να παραβλέπουν τέτοιου είδους ζητήματα στο όνομα πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων».

ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου