5 τροφές που πρέπει να τρώνε συχνά τα παιδιά για να μην αρρωσταίνουν

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Όλα τα παιδιά θα αρρωστήσουν κάμποσες φορές από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα σχολεία και θα μπει το φθινόπωρο και ειδικά φέτος που τόσο ο covid όσο και η γρίπη Η1Ν1 βρίσκονται σε έξαρση (και είναι επικίνδυνες)!

Κάποια παιδιά, όμως, μοιάζουν να έχουν το… κοκαλάκι της νυχτερίδας με αποτέλεσμα είτε να μην αρρωσταίνουν τόσο συχνά, είτε να μην αρρωσταίνουν πολύ βαριά. Ένα από τα τυχερά μυστικά τους είναι και οι διατροφή τους, καθώς .

Πορτοκάλι

Το πορτοκάλι και ο χυμός του, είναι διάσημα για τη βιταμίνη C που περιέχει και τις ευεργετικές επιδράσεις που συνεπάγεται η κατανάλωση αυτής της βιταμίνης. Ένα μεγάλο ποτήρι χυμού πορτοκαλιού (250 ml) μπορεί να δώσει στα παιδιά έως και διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα.

Ωστόσο, στο πορτοκάλι υπάρχουν πάνω από 170 ουσίες με αντιοξειδωτικές επιδράσεις, οι οποίες βοηθούν στη καλή διατήρηση και ανάπτυξη των κυττάρων του οργανισμού. Επίσης υπάρχουν ουσίες όπως τα φλαβονοειδή που υπάρχουν μόνο στις φυτικές τροφές. Έρευνες έχουν δείξει πως οι ουσίες αυτές έχουν θετικές επιδράσεις στην υγεία των παιδιών καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

Κουρκουμάς

Η μαγική, αυτή, κίτρινη σκόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ό,τι κι αν μαγειρεύουμε! Ρίξτε λίγο κουρκουμά στα μαγειρευτά ή τα ψητά σας, στη σαλάτα ή ακόμα και σε ροφήματα. Η γεύση του απογειώνει την κουζίνα σας ενώ τα οφέλη του στον οργανισμό θα σας ξαφνιάσουν!

Ανάμεσα στις ιδιότητές του συγκαταλέγονται οι αντιβακτηριακές που προστατεύουν ή βοηθούν στην γρίπη και το κρυολόγημα. Επιπλέον, ο κουρκουμάς μειώνει τον πόνο στην αρθρίτιδα, καθαρίζει το συκώτι, ελέγχει τον διαβήτη και λειτουργεί ως παυσίπονο και αντισηπτικό. Έχει αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ είναι ιδανικός και για δερματικές παθήσεις.

Γλυκοπατάτα

Για κάποιους θεωρείται η βασίλισσα των souperfoods και όχι άδικα. Η φυσική γλυκιά γεύση της αποδεικνύει πως περιέχει φυσικά σάκχαρα τα οποία, όμως, δεν αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος ενώ τα θρεπτικά της συστατικά είναι ανεκτίμητα.

Πλούσια σε βιταμίνες A, B, C και D μειώνει τις πιθανότητες καρδιοπάθειας, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μας φτιάχνει τη διάθεση, προσθέτει ενέργεια στον οργανισμό και διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος. Η γλυκοπατάτα, εκτός των άλλων, είναι φυσική πηγή μαγνησίου και σιδήρου για καλύτερο κυκλοφορικό, υγιείς αρτηρίες και… λιγότερο άγχος!

Ταχίνι

Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν από σουσάμι που προστατεύει τα οστά και τα δόντια λόγω του υψηλού επιπέδου ασβεστίου και μαγνησίου που περιέχει, μειώνει την χοληστερόλη, ενισχύει την καλή υγεία της καρδιάς και βοηθάει στην πρόληψη και στη διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη εξαιτίας της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε απλά σάκχαρα καθώς και του σχετικά χαμηλού γλυκαιμικού του δείκτη.

Επιπλέον, το ταχίνι συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό και συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία στο αίμα. Γενικά, περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και γι’ αυτό κρίνεται απαραίτητη η ένταξή του στο καθημερινό μας διατροφολόγιο. Μια κουταλιά ταχίνι την ημέρα, στο πλαίσιο μιας συνολικά ισορροπημένης διατροφής, συμβάλλει στην καλή υγεία των παιδιών μας.

Αμύγδαλα

Όπως και οι προηγούμενες τροφές, το αμύγδαλο κάνει καλό στην καρδιά και την ρύθμιση του διαβήτη, ρίχνει την χοληστερίνη και βοηθά την εγκεφαλική μας λειτουργία. Μία χούφτα αμύγδαλα την ημέρα μας βοηθούν να ρυθμίσουμε τον μεταβολισμό μας και να χάσουμε βάρος.

Εκτός των άλλων, όμως, τα αμύγδαλα κάνουν καλό στα έμβρυα οπότε συστήνονται στις εγκύους, ενώ διατηρούν υγιή την επιδερμίδα μας και λαμπερά τα μαλλιά μας. Κάτι εξίσου σημαντικό, ιδανικά για τις γυναίκες, είναι πως τα αμύγδαλα δυναμώνουν τα κόκκαλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου