Μακιγιάζ: Πώς να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα στην εφαρμογή foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το μακιγιάζ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και προσαρμόζεται αναλόγα με την ώρα της ημέρας, σε πρωινό, απογευματινό και βραδινό, αλλά και σε οτιδήποτε επιθυμεί ο καθένας, καθώς δεν επιδέχεται όρια και φραγμούς.

Η βάση κάθε μακιγιάζ είναι η εφαρμογή foundation, με το οποίο η επιδερμίδα αποκτά μια ομοιόμορφη και ματ μορφή, ενώ εξαλείφονται και τυχόν δυσχρωμίες του δέρματος, ώστε να εφαρμοστούν στη συνέχεια τα υπόλοιπα καλλυντικά.

Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, με τα οποία μπορεί κάποιος να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα στην εφαρμογή, αλλά και τη διάρκεια του foundation, χωρίς να δημιουργεί τα «λέπια» και τα σπασίματα στο δέρμα, που είναι ενοχλητικά και χαλούν την όψη του μακιγιάζ.

Το βασικότερο μυστικό είναι η ενυδάτωση, η εφαρμογή δηλαδή μιας κρέμας, ως βάση, με την οποία και προετοιμάζουμε το πρόσωπό μας για την εφαρμογή μακιγιάζ.

  • Πόση ώρα πριν όμως θα πρέπει να εφαρμόζεται η ενυδατική κρέμα;

Η κρέμα δε θα πρέπει να εφαρμόζεται ακριβώς πριν το foundation, αλλά τουλάχιστον ένα τέταρτο με εικοσάλεπτο πριν, ώστε να γίνει σωστή απορρόφηση από την επιδερμίδα και να είναι έτσι έτοιμη για το μακιγιάζ.

Επιπλέον, πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία του μακιαγιάζ, θα πρέπει το δέρμα να είναι απολύτως καθαρό, αυτό λοιπόν συνεπάγεται τη διαδικασία του ντεμακιγιάζ, ακόμη και όταν δεν είναι κάποιος βαμμένος.

Αν το κάνουμε θα παρατηρήσουμε πως το βαμβάκι δε θα είναι απολύτως άσπρο, αφού το δέρμα επηρεάζεται από τη σκόνη και τους ρύπους της ατμόσφαιρας.

Τα βήματα του σωστού ντεμακιγιάζ

  • Εφαρμόζουμε μικρές ποσότητες του προϊόντος ντεμακιγιάζ, στο πρόσωπο, αλλά και τον λαιμό, ο οποίος χρειάζεται ακριβώς την ίδια φροντίδα με το πρόσωπο.
  • Το απλώνουμε και κάνουμε μασάζ με κυκλικές και πάντοτε ανοδικές κινήσεις
  • Με βρεγμένο βαμβάκι ή σφουγγάρι αφαιρούμε το προϊόν καθαρισμού
  • Αν το προϊόν αυτό δεν είναι ειδικό για τα μάτια, τότε εφαρμόζουμε ειδικό προϊόν ειδικά για τα μάτια
  • Τέλος, εφαρμόζουμε τονωτική λοσιόν, προκειμένου να επαναφέρουμε το PH του δέρματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου