Δ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν εκφράζετε κανέναν πλέον! Από ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη Μας, γίνατε ΑΓΑΠΗ για την ... Πάρτη Σας»!

Δεν υπάρχουν σχόλια


 ΑΡΘΡΟ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

"Αγάπη για την πάρτη μας" από "Αγάπη για την Ξάνθη μας"

Πληροφορήθηκα ότι κάποιοι από την Δημοτική Παράταξη "Αγάπη για την Ξάνθη μας" σύμβουλοι και μη, μαζευτήκανε την Τρίτη 18/4/2023 στο Βυζάντιο και αποφασίσανε να μην κατέβουν στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές 2023. Αυτό αναφέρουν τα δημοσιεύματα που εμφανίζονται να έχουν δημοσιοποιήσει και υπογράψει, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διαφωνίδης Χαράλαμπος, Τσακιρίδης Αφεντούλης, Παπαχρόνης Χρήστος, Γεωργιάδης Δημοσθένης, Παπαδοπούλου Σοφία και ο παραιτηθείς Παπαχρόνης Ιωάννης. Απουσίαζε βέβαια, συνειδητά ο ανεξαρτητοποιηθείς, Σταματιάδης Σταμάτης.

Ιστορικά θα αναφερθώ στο πως δημιουργήθηκε αυτή η παράταξη και πως κατέβηκε το 2019 στις Δημοτικές Εκλογές. Θυμάμαι, επειδή και ο γράφων υπήρξε ιδρυτικό μέλος της παράταξης", πόσο πολύ κοπιάσαμε στο να βρούμε υποψηφίους προκειμένου η παράταξη να κατέβει στις Δημοτικές Εκλογές του 2019. 

Αγωνιστήκαμε μαζί με τον φίλο μου, Μιχάλη Χατζιωαννίδη, στο να βρούμε αξιόλογους υποψηφίους, προκειμένου να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού. Συγκεκριμένα από τους 46 υποψηφίους που είχε η παράταξη, τους 25 του προτείναμε και τους βάλαμε εμείς στο ψηφοδέλτιο. Δηλαδή περισσότερους από τους μισούς. Κι επειδή ήταν αδύνατο να πιάσουμε την ποσόστωση των γυναικών, βάλαμε ως υποψήφιες και τις γυναίκες μας, τόσο ο γράφων, όσο και ο Μιχάλης Σπανίδης, ο Νίκος Γρηγοριάδης, ο Ιωάννης Πατσαούρας, και άλλοι. Δηλαδή εκτεθήκαμε οικογενειακά, πολιτικά, αλλά και οικονομικά, εν αντιθέσει με άλλους εκλεγμένους, προκειμένου ο συνδυασμός να κατέβει στις εκλογές.

            Κατεβήκαμε στις εκλογές με σύνθημα να φέρουμε κάτι το καινούριο, το καθαρό, το δημοκρατικό, το άμεμπτο. Μακριά από βρωμιές και ρουσφέτια. Μακριά από το σάπιο κατεστημένο. Έτσι πορευτήκαμε και έτσι εκλέχτηκαν αυτοί οι οποίοι εκλέχτηκαν. Συμφωνήσαμε, μετά τις εκλογές να μην συνεργαστούμε με τον νικητήριο συνδυασμό, και να μείνουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάνοντας υπεύθυνη και αξιοπρεπή αντιπολίτευση, προκειμένου την επόμενη τετραετία να ξανακατέβουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε τον Δήμο. Δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς προδοθήκαμε. Αποτέλεσμα.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος, παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος και την θέση του την πήρε ο Σταμάτης Σταματιάδης, ο οποίος αμέσως ανεξαρτητοποιήθηκε και πήρε θέση εξουσίας από τον Δήμαρχο Ξάνθης ως Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Ο Διαφωνίδης Χαράλαμπος, ανέλαβε θέση εξουσίας από τον Δήμαρχο Ξάνθης, ως Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας ΝΠΙΔ, χωρίς να παραιτηθεί ή να διαγραφεί από τον συνδυασμό.

Ο Τσακιρίδης Αφεντούλης ανέλαβε θέση εξουσίας από τον Δήμαρχο Ξάνθης ως  Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας, χωρίς να παραιτηθεί ή να διαγραφεί από τον συνδυασμό.

Τα ύψη των αποδοχών των εν λόγω κυρίων δεν τα γνωρίζω.

Θυμάμαι εκείνη την κωμικοτραγική παραίτηση του συνδυασμού από το Δημοτικό Συμβούλιο, που για να την ανακαλέσουν, επειδή μετάνιωσαν, κάλεσαν τα μέλη του συνδυασμού, για να δικαιολογήσουν την ανάκλησή τους. Και το εύλογο ερώτημα: Γιατί δεν κάλεσαν την ολομέλεια του συνδυασμού για να αποφασίσει αν οι εν λόγω κύριοι, επιτρέπεται να λάβουν έμμισθες θέσεις από τον Δήμαρχο Ξάνθης. Η απάντηση είναι απλή.

Όπως την αντιλαμβάνεται και ο απλός πολίτης, ο Συνδυασμός "Αγάπη για την Ξάνθη μας" έγινε,  "Αγάπη για την πάρτη μας".  Για ποιά πιστεύω και για ποιά ιδεολογία, εντιμότητα, και ειλικρίνεια, μπορείς να μιλήσεις στον κόσμο που σε ψήφισε. Μία από τα ίδια. Σάπιο κατεστημένο, πάλι το χρήμα νίκησε. Όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

Ο Συνδυασμός "Αγάπη για την Ξάνθη μας", δεν θα κατέβει στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2023, για δύο βασικούς λόγους. κατ' εμέ.

Πρώτος λόγος: Δεν μπορούν οι διοικούντες και οι σύμβουλοί του, να συγκροτήσουν έναν συνδυασμό, γιατί απλά είναι ανίκανοι, και δεν θα τους πιστέψει κανείς. Δεύτερος λόγος: Επειδή αποφάσισαν να αλλάξουν την ονομασία του συνδυασμού από "ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ" σε "ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ".  Να τους χαίρετε η κοινωνία της Ξάνθης.

Εμείς παραμένουμε ιδεολόγοι, ρομαντικοί, εραστές της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημοκράτες, μα πάνω απ' όλα έντιμοι και καθαροί. Όπως έγραψε πολλές φορές και ο "Μαχητής", η παράταξη αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Και μη ξεχνάμε, ότι η εντιμότητα και τα έργα, είναι αυτά που καθορίζουν την πορεία κάθε ανθρώπου. Όπως έλεγε και η αείμνηστη μητέρα μου, "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΤΟΥ ΠΛΕΚΕΙ"

Και εις άλλα με υγεία.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου