Ξέφρενα πάρτι ή γαλήνη του σπιτιού; Μήπως ανήκετε στους εσωστρεφείς ανθρώπους;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δυσκολεύεστε να κάνετε σχέσεις, δεν σας αρέσει να συναναστρέφεστε με πολύ κόσμο ή να πηγαίνετε σε ξέφρενα πάρτι και προτιμάτε τη γαλήνη του σπιτιού σας ή μερικούς καλούς φίλους; Πιθανόν να ανήκετε στους εσωστρεφείς ανθρώπους.

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι θεωρούνται συνήθως από τους άλλους ντροπαλοί ή αντικοινωνικοί αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική: απλά έχουν διαφορετικές επιθυμίες και διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας.

Αν αισθανθήκατε κάποια στιγμή άσχημα που δεν είστε όσο κοινωνικοί θα θέλατε, δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των εσωστρεφών ανθρώπων που θα πρέπει να αποδεχτείτε για να σχετίζεστε καλύτερα με τους γύρω σας.

Αγχώνονται από τις μεγάλες συγκεντρώσεις και τα πολυπληθή πάρτι. Δεν είναι ότι οι εσωστρεφείς δεν θέλουν να βγαίνουν από το σπίτι, αλλά προτιμούν τις μικρότερες παρέες και τους κοντινούς τους φίλους με τους οποίους αισθάνονται άνετα.

Είναι πιο δύσκολο να γνωρίσουν καινούργια άτομα, να βγουν ραντεβού και είναι αρκετά επιλεκτικοί στις σχέσεις τους.

Τείνουν να βιώνουν πιο συχνά κατάθλιψη και να κάνουν αρνητικές σκέψεις.

Δεν έχουν τόσους φίλους όσο οι εξωστρεφείς, αλλά χτίζουν ισχυρές και βαθιές φιλικές σχέσεις με λίγους, ξεχωριστούς για αυτούς.

  • Δεν παίρνουν εύκολα ρίσκα.
  • Αποφεύγουν να μιλούν για προβλήματα που τους απασχολούν.

Πολλοί εσωστρεφείς έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση καθώς αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι στους εξωστρεφείς. Ωστόσο η αποδοχή της εσωστρέφειας είναι σημαντική καθώς θα κάνουν τις σωστές επιλογές στην καθημερινότητά τους ώστε να αισθάνονται καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου