Ολοκληρώθηκε η γυναικεία επιχειρηματική αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος στην Βουλγαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η γυναικεία επιχειρηματική αποστολή του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος- Σ.Ε.Γ.Ε., η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 03 έως την Τετάρτη 05 Απριλίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας.

Η αποστολή υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Game of Business (MIS 5070952), σκοπός του οποίου είναι η τόνωση της δημιουργίας επιχειρήσεων και η προώθηση της επιχειρηματικής κουλτούρας ανάμεσα σε γυναίκες επιχειρηματίες των δύο χωρών. Το έργο Game of Business συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα- Βουλγαρία 2014 -2020».

Είκοσι γυναίκες επιχειρηματίες, μέλη του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να ταξιδέψουν εντελώς δωρεάν, στην γειτονική χώρα, ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα επέκτασης της επιχείρησης τους και να εφαρμόσουν σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις που έλαβαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου Game of Business (MIS 5070952).

Την αποστολή συνόδευσαν από το Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος η Πρόεδρος κα. Λίνα Τσαλταμπάση, η Α΄ Αντιπρόεδρος κα. Αναστασία Σαββίδου, το μέλος Δ.Σ. κα. Άρτεμη Σιδηροπούλου και η διευθύντρια του Συνδέσμου κα. Νάσια Ιωαννίδου.

Καθ΄ όλες τις ημέρες της αποστολής, οι συμμετέχουσες πραγματοποίησαν επιχειρηματικές συναντήσεις με γυναίκες επιχειρηματίες της γειτονικής χώρας, αναπτύσσοντας επαγγελματικές σχέσεις και χτίζοντας τα θεμέλια για νέες διακρατικές συνεργασίες μεταξύ γυναικείων επιχειρήσεων. Σε συνέχεια των συναντήσεων, οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος και στην επίσημη τελετή λήξης του έργου Game of Business (MIS 5070952) κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου και στις δύο χώρες.

Ειδικότερα, οι συμμετέχουσες παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και συζήτησαν θέματα όπως η εύρεση νέων και καινοτόμων πρακτικών που θα συμβάλουν στην άρση των υφιστάμενων φραγμών που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που συμμετάσχουν στο επιχειρείν. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον εντοπισμό των βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν.  

Τα αποτελέσματα από την συνάντηση κρίνονται πολύ θετικά, καθώς υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για την διμερή ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιχειρηματικές συνεργασίες στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου και της βιομηχανίας, καθώς και έδωσε το έναυσμα για να γεννηθούν νέες συνεργασίες μεταξύ επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος, κα. Τσαλταμπάση δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένη με την έκβαση της επιχειρηματικής αποστολής και αισιόδοξη για τις νέες επιχειρηματικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου