Πως να πάτε διακοπές χωρίς στρες

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο σκοπός των διακοπών, είναι να περάσετε καλά και να ξεκουραστείτε και όχι να αγχωθείτε. Αν πλησιάζουν κάποιες διακοπές που ετοιμάζετε και έχετε αρχίσει να αισθάνεστε άγχος, οι παρακάτω συμβουλές για το πως να πάτε διακοπές χωρίς στρες, ίσως να σας φανούν χρήσιμες.

  • Κλείστε τα εισιτήρια σας από νωρίς

Σε καμία περίπτωση, δεν θέλετε να τρέχετε τελευταία στιγμή για εισιτήρια και τελικά να μην βρείτε ή να βρείτε σε πολύ υψηλές τιμές. Ψάξτε όσο πιο νωρίς μπορείτε για τα διάφορα εισιτήρια που χρειάζεστε, είτε αυτά είναι εισιτήρια τρένου, είτε αυτά είναι εισιτήρια πλοίου, είτε αυτά είναι εισιτήρια αεροπλάνου.

  • Ενημερώστε ότι θα λείψετε απ’ την δουλειά σας νωρίς

Όταν έχετε κανονίσει να πάτε διακοπές, οφείλετε να ενημερώσετε στην δουλειά σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Δεν θέλετε ούτε να ξαφνιάσετε τα αφεντικά και τους συναδέλφους σας, ούτε να ταράξετε τα προγράμματα των υπολοίπων.

Ενημερώστε από νωρίς, ώστε να τροποποιήσετε όλοι τα προγράμματά σας, με τρόπο που όλοι θα βγείτε κερδισμένοι.

  • Πακετάρετε τουλάχιστον μία μέρα πριν το ταξίδι

Σίγουρα θα έχετε στρες, αν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε πακετάρει όλα τα απαραίτητα πράγματα στην βαλίτσα σας. Κάντε μία λίστα με τα πράγματα που θέλετε απλό νωρίς και πακετάρετε τουλάχιστον μία μέρα πριν πάτε στις διακοπές σας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε αρκετό χρόνο για να τσεκάρετε ότι πήρατε όλα τα απαραίτητα μαζί σας και να κάνετε τυχόν προσθήκες, αν διαπιστώσετε ότι σας λείπει κάτι.

  • Βρείτε κάποιον να φροντίζει το κατοικίδιό σας

Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να φτάσει η παραμονή του ταξιδιού και να μην έχετε κάποιον να φροντίζει το κατοικίδιό σας. Αρχίστε τουλάχιστον έναν μήνα πριν τις διακοπές σας, να ρωτάτε τους ανθρώπους που εμπιστεύεστε, αν μπορούν να έρχονται μία φορά την μέρα στο σπίτι σας, για να ταΐζουν και να βάζουν νερό στο ζωάκι σας.

Εστιάστε στα πράγματα που θα κάνετε στις διακοπές

Είναι δύσκολο να αγχωθείτε, αν δίνετε σημασία στα ωραία πράγματα, που θα κάνετε στις διακοπές σας!

Για παράδειγμα, αν πάτε σε κάποιο μέρος με πολλά μουσεία, σκεφτείτε τις επισκέψεις στα μουσεία που θα κάνετε. Αν πάτε κάπου που θα κάνετε ορειβασία, εστιάστε σε αυτό. Αν πάτε να νοικιάσετε βάρκα στην Σαντορίνη, αναζητώντας “Santorini boat rental” https://g.page/Santoriniboatrental επικεντρωθείτε σε αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ανυπομονείτε να πάτε διακοπές σας και δεν θα αγχώνεστε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου